dinsdag 16 oktober 2012

Herfstvakantie: ga naar buiten!

Ja! Het is in een groot deel van Nederland herfstvakantie! Volgende week is de andere kant van het land aan de beurt. Het weer is mooi, de natuur is prachtig, ga dus lekker naar buiten, met de hond maar zeker met de kinderen. Wil je graag een doel? Dan zijn de OERRR kaarten van Natuurmonumenten de activiteitenkaarten om mee te nemen de natuur in.




Oerkrachten
Kinderen moeten de ruimte hebben om te spelen en te ravotten. Natuurmonumenten maakt zich sterk dat kinderen lekker buiten gaan spelen en daar de wereld gaan ontdekken. De wereld is een speeltuin, en samen met de OERRR kaarten kun je deze gaan ontdekken. Wist je bijvoorbeeld dat je van een dennenappel een weerstation kan maken?

Opening
Dit nieuwe initiatief werd een tijdje geleden gestart met een grote groep kinderen en Bastiaan Ragas, de ambassadeur van Natuurmonumenten. Samen lieten zij hun OERRR gevoel spreken. Bijvoorbeeld door heerlijk in de wind van een windturbine te hangen!

Opdrachten
De OERRR kaarten bieden leuke weetjes en interessante opdrachten voor je kind, maar ook voor jou als begeleider of ouder. De kaarten zijn te bestellen via Natuurmonumenten of via de speciale website van OERRR. Kijk snel op de website en laat ook jou OERRR gevoel spreken. In de herfst, winter, de lente en natuurlijk de zomer. Want OERRR gaat het hele jaar door. Jij toch ook?


Een voorbeeldkaart van OERRR / Hangen in de wind met Bastiaan Ragas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.