donderdag 29 november 2012

ClubChallenge: Ga de uitdaging aan!

We weten allemaal dat bewegen goed is voor een mens. En vooral een half uur per dag. Daarom gaan we lopend of met de fiets boodschappen doen, maken we nog eens een extra rondje met de hond of gaan we naar de sportschool. Maar vooral dat laatste kan soms in het drukke bestaan van werk, kinderen en sociaal leven erbij inschieten. Niet als het aan ClubJoy ligt: zij ontwikkelden Club Challenge, een 30 minuten zeer intensieve workout. Ga jij de uitdaging aan?



Fitnesstrend 2013
Weinig tijd, maar je wilt wel een volledige workout? Dan is functioneel trainen de manier voor jou. Functioneel trainen houdt in dat je je trainingstijd optimaal benut. Je traint je hele lichaam in slechts 30 minuten met bewegingen die je in het dagelijks leven ook uitvoert. Dat klinkt heel simpel, maar het zou geen uitdaging zijn als je niet flink zou trainen. Functioneel trainen kun je alleen doen, of met een groep. ClubJoy – ontwikkelaar van groepslessen in Nederland – vindt dat functioneel trainen uitdagend en leuk moet zijn. En samen trainen is veel leuker – en effectiever – dan alleen. ClubJoy ontwikkelde daarom ClubChallenge: een functionele total body workout die je individueel met een groep uitvoert.


Het campagne beeld van ClubJoy / Duco Bauwens – fitnesscoach en medebedenker ClubChallenge

ClubChallenge
Wat houdt ClubChallenge nu precies in? Dat legde Duco Bauwens (fitnesscoach, bekend van onder andere Nederland in Beweging) uit tijdens een perspresentatie bij Black & White Sportsclub in Breda. Het is namelijk een circuittraining bestaande uit een warming up, een training met fitnessmaterialen en een cooldown. Tijdens de training werk je vier stations met verschillende materialen af. Na drie rondes (met per ronde een nieuwe oefening per station) ben je klaar voor de cooldown. ClubChallenge is een High Intensity Interval Training, want bij ieder station doe je de oefening slechts 45 seconden, dan heb je 15 seconden om naar het volgende station te gaan. Een ronde duurt dus slechts 4 minuten. Maar vergis je niet: het wordt zwaarder per ronde. Je kunt de oefeningen zo intensief uitvoeren als je zelf wilt: het is jouw uitdaging. Gelukkig krijg je na iedere ronde van vier stations even twee minuten rust, hierin legt de instructeur telkens de volgende oefening uit.



Mediatraining
Om precies te ervaren hoe zo’n ClubChallenge eruit ziet mocht de aanwezige media een rondje mee trainen, onder de deskundige leiding van Duco natuurlijk. Het is echt een uitdaging, maar wel overzichtelijk. Je weet dat een zware oefening met slechts 45 seconden op de klok ook zo weer voorbij is. En je wordt niet aan je lot overgelaten: de instructeur loopt rond om je te helpen de oefeningen zo goed mogelijk uit te voeren. ClubChallenge is aantrekkelijk voor iedereen met weinig tijd, van net beginnend tot gevorderd. Eigenlijk moet je het gewoon een keertje uit proberen. Maar wees gewaarschuwd: eenmaal de uitdaging aangegaan wil je niet meer terug!




ClubChallenge kan worden gegeven op sportscholen en fitnesscentra waar gewerkt wordt met de programma’s van ClubJoy. Het bedrijf biedt ook diverse andere programma’s aan, namelijk ClubPower, ClubBattle, ClubDance, ClubStep, ClubCycle, ClubYoga, ClubVitaal en ClubFiesta. Alle programma’s worden vier keer per jaar vernieuwd en zijn gemaakt op muziek uit de Nederlandse hitlijsten. Vraag eens bij jouw sportclub naar de programma’s van ClubJoy of kijk op ClubJoy.nl voor meer informatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.