vrijdag 14 december 2012

Van klassiek zilver tot animaltastic: kersttrends 2012

Staat jouw kerstboom al? En is je huis al helemaal in kerstsfeer gehuld? Of moet de boom nog versierd worden dit weekend, omdat je nog niet helemaal weet welke stijl het beste bij je past. Ook als je je huis al helemaal versierd hebt, kun je de trends in kerstversiering gewoon toepassen: door bijvoorbeeld alsnog een kleur te vervangen of iets toe te voegen aan je boom. Er zijn een aantal duidelijke trends te zien op de kerstmarkten en -shows waar jij je voordeel mee kunt doen om je huis aan te kleden. Wat past het beste bij jou? Alpine chic of juist Romantisch sneeuwwit…



De trendkleuren voor deze kerst zijn zacht roze, warm rood, ijs wit, koud blauw en heel veel groen om het in te hangen. Een grote trend is klassiek rood gecombineerd met traditionele ornamenten, zoals traditionele kerststalletjes, engeltjes en kribbetjes met baby Jezus erin. Ook de warmte met hout, zoals in echte blokhutten is al veel gezien op kerstshows. Dit wordt ook wel Alpine chic genoemd. Naast de klassieke trends van rood met groen, zien we heel veel wit. En dan ook echt ijs wit waar je het spontaan koud van krijgt. Gecombineerd met felle kleuren blauw kun je er een waar winterwonderland van maken. Leuk om te combineren met ijsbeertjes en pinguïns. Is het je te koud, maak deze sneeuw dan warmer en nog romantischer met behulp van oudroze en zacht paarse elementen. Vooral gecombineerd met zachte materialen, zoals veren en vlinders wordt dit een echte girly christmas. Ben je avontuurlijker aangelegd volg dan de interieurtrend van dit jaar: dierenprintjes. Hierbij horen gouden elementen, tijger- en panterkopjes of gewone kerstballen met een tijger- of luipaardprint.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.