woensdag 2 januari 2013

Gelukkig Nieuw Jaar

Meer sporten? Minder snoepen? Stoppen met roken? Aardiger zijn voor elkaar? Minder stressen en meer tijd doorbrengen met de mensen die er echt toedoen? Wat je goede voornemen ook is voor 2013, dit zijn tips om het vol te houden!

Stel reële doelen
Je kunt natuurlijk zeggen dat je binnen een maand 20 kilo wilt afvallen of dat je meteen jezelf helemaal onderdompelt in een zwaar trainingsprogramma waarbij je iedere dag in de sportschool te vinden zal zijn… maar van te voren weet je al dat deze doelen niet reëel zijn. Een onmogelijk doel zal namelijk eerder demotiveren om je goede voornemen vol te houden. Je kunt beter verschillende doelen stellen, dus per maand twee kilo afvallen bijvoorbeeld, of beginnen met één avond in de week te sporten en de week erop twee. En schrijf deze doelen in je agenda. Zo hou je jezelf er makkelijker aan.



Beloon jezelf
Heb je kleine doelen gesteld voor jezelf, beloon jezelf dan ook wanneer je een doel hebt gehaald. Bijvoorbeeld met een heerlijke massage, een klein cadeautje, nieuw kledingstuk of een uitje. Wees daarbij wel een beetje streng voor jezelf.

Doe het samen
Stoppen met roken, meer bewegen… je houdt het makkelijker vol wanneer je het met zijn tweeën doet. Vertel anderen ook van je goede voornemen zodat ze je eraan kunnen houden en kunnen motiveren op momenten dat je het even moeilijk hebt.

Geen stress… relax
Wanneer je stoppen met roken hebt als goed voornemen of juist afvallen dan kun je wel eens gestrest raken van het verbod wat je jezelf hebt opgelegd. Maar hoe meer stress, hoe meer zin je hebt in een sigaret of juist wilt snoepen. Wanneer je het even helemaal niet ziet zitten, haal dan eens heel diep adem en ga iets leuks doen zodat je niet aan je verbod hoeft te denken. Drink een glas water, neem een appel of zet je favoriete muziek op en doe een gek dansje.

Goed voornemen van Unilever
Unilever haalt dit jaar wereldwijd micro beads uit de personal care producten, zo luidt het goede voornemen van deze multinational. Microplastics in cosmetica vervuilen namelijk de zee en de Nederlandse Plastic Soup Foundation doet er alles aan om mensen hiervan bewust te maken en bedrijven op hun milieuverantwoordelijkheden aan te spreken. Het voornemen van Unilever heeft daarbij een strakke planning: dit jaar zullen er in de personal care producten van Unilever in Nederland geen micro bead meer te vinden zijn. In 2015 zal dit gelden voor de producten wereldwijd. Wie volgt?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.