vrijdag 18 januari 2013

Slaapkamer trends om bij weg te dromen

Dat Zweedse woonwarenhuis heeft deze week met de reclame wel een duidelijk punt gemaakt: je slaapkamer en bed zijn de plekken om optimaal tot rust te komen. Het is een rustpunt in je huis. Slapen doe je het beste in een slaapkamer die bij jou past. En net als de seizoenen, verander jij ook. Hou jij er van om je slaapkamer regelmatig een facelift te geven of sta je op het punt om je slaapkamer opnieuw in te richten, dan zijn dit de laatste slaapkamer trends. En natuurlijk ook qua nachtmode.



Licht & luchtig wolkenbed
Stel je voor: na een lange werkdag kom je thuis, je loopt meteen naar je slaapkamer om je school- of kantooroutfit te verwisselen voor een lekker huispak of je favoriete jeans met een groot shirt en je loopt een heerlijk lichtgekleurde, luchtige slaapkamer binnen. Dan kom je toch meteen tot rust? Deze lichte en luchtige trend bestaat uit zachte, koele kleuren zoals wit, verschillende zachte tinten blauw en tinten grijs van antraciet tot muisgrijs. Hou de muren licht, je gordijnen luchtig door een niet al te zware stof te kiezen en decoreer je bed met zachte materialen zoals verschillende kussentjes en natuurlijk een ouderwetse sprei. Lekker warm tijdens koude winternachten en romantisch tijdens zwoele zomeravonden.

Slaap op de regenboog
Het gebruik van verschillende kleuren is leuk voor de kinder- of tienerkamer, maar ook volwassenen mogen gewoon spelen met heel veel kleur. De regenboogtrend maakt van je slaapkamer een vrolijk geheel. Maak het niet te bont en gebruik meubelen van hout om de kleuren te doorbreken. En kies bijvoorbeeld voor een wit dekbedovertrek om je gekleurde muur, gordijnen en kussens nog mooier uit te laten komen. Je waant je op een regenboog, dat zal lekker slapen. Hou je wel van spelen met kleuren, maar vind je het allemaal wat te fel? Gebruik dan verschillende pasteltinten of een wat donkere regenboog. Ook kun je kiezen om van een of twee kleuren een aantal tinten te kiezen en hier je kamer mee in te richten. Bijvoorbeeld drie verschillende tinten geel met drie tinten blauw. Laat je fantasie spreken.

Haal de natuur in huis
Je ziet in de mode van nu ook heel veel invloeden uit de natuur: van vlinders tot uilen en van tijgers tot ijsberen. Haal de natuur naar je slaapkamer door deze bijvoorbeeld in te richten als een bos. Met speciaal behang kun je de muur omtoveren tot een betoverd bos of jungle. Beperk je met dit behang tot één muur, bijvoorbeeld direct achter het bed. Het mooiste van deze trend is om de meubels te kiezen in warme kleuren hout (zoals eiken- of kersenhout) of meubels van boomstammen te plaatsen. Combineer de inrichting met kussens, een dekbed en andere accessoires in groen, bruin en andere aardetinten. Decoreer je junglekamer met tijger- en luipaardpatronen op beddengoed en kussens. Waan je in de natuur, dat zal heerlijk slapen.

Nachtmode: sexy & warm
En wat trek je dan aan onder de lakens? De trends in slaapkamer mode voor je bed en slaapkamer vind je ook terug in de mode die je draagt tussen de lakens. Zo zijn er veel pyjama’s en nachtjaponnetjes te vinden die helemaal passen bij de licht & luchtig wolkentrend (zoals The Angel Tee van Victoria’s Secret). Of ga je uit je dak met een van de kleurrijke sets van Cafépress (op Cafépress.com kun je je eigen pj’s samenstellen) waarbij je zelf je pyjamabroek bij de top kunt uitzoeken. En bij de natuur trend kies je natuurlijk voor een op de natuur geïnspireerde pyjama, zoals deze van Camille lingerie.



Dus waar wacht je nog op? Geef je slaapkamer een welverdiende make-over, shop mooie nachtmode voor jezelf, doe een paar yoga oefeningen en neem een kopje slaapthee om helemaal tot rust te komen in je eigen paradijsje. Slaap lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.