vrijdag 8 maart 2013

Anti-hoofdluis haar

Help! Er is hoofdluis gesignaleerd en je wilt niet dat je kind er last van krijgt. Het advies ter preventie luidt: controleren en kammen met een speciale luizen en netenkam. Ook kun je de Prioderm Preventiefspray gebruiken op het haar van je kind. Dit maakt het haar namelijk moeilijk begaanbaar voor de hoofdluis. Want vies haar, daar heeft de hoofdluis een hekel aan! Daarom deze week een beetje andere insteek voor Fashion Friday, namelijk tips voor hoofdluisvrij haar!



Tip: maak het haar ‘vies’
Je kunt het haar van je kind ook ‘vies’ maken op een andere manier: met gel en hairspray bijvoorbeeld. Of met een flinke dot mousse. Lekker het kapsel van je zoon of dochter stylen dus.

Tip: knotten & paardenstaarten
Meiden met lang haar kunnen het beste het haar vast dragen. Maak een strakke paardenstaart of vlecht en spray het haar dan in met lak. Of draai een of meerdere knotten in het haar. Altijd leuk zijn de knotjes gemaakt van kleine vlechtjes en bontgekleurde elastiekjes. Gebruik genoeg gel, lak of mousse of het haar vettig te maken. Meiden met korter haar kunnen het haar versieren met gel, mousse en vastzetten met gekleurde speldjes.

Tip: kuifjes & hanenkammen
Jongens hebben vaak korter haar dan meisjes en met haaraccessoires hoef je al helemaal niet aan te komen. Wel zijn ze vaak in voor het creƫren van gekke kapsels met behulp van gel. Voor jongens is het helemaal in om kleine kuifjes en hanenkammetjes te dragen. Heeft je zoon van nature krullen gebruik dan een klein handje mousse om de krullen te versterken.

Tip: maak het kammen makkelijk
Ja het is misschien met uitkammen makkelijker wanneer je zoon of dochter hoofdluis heeft, maar er zullen ook heel wat tranen rollen wanneer het haar er ineens af moet. Het hebben van hoofdluis is al vervelend genoeg. Om het kammen met een luizen en neten kam te vergemakkelijken kun je het haar eerst natmaken en daarna dik in de conditioner zetten zonder uit te spoelen: hier door zal de kam makkelijker door iedere lok glijden. Ook kun je eerst Priolox Foam gebruiken – dit weekt tevens de neten los – om het kammen te vergemakkelijken. En zet haar wat je al hebt uitgekamd vast met een speldje aan de zijkant.

Tip: maak het leuk
Het hebben van hoofdluis is niet leuk. Naast de vervelende jeuk kan je kind er ook mee gepest worden. En het uitkammen van het haar is ook niet een karweitje waar iedereen met plezier op zit te wachten. Maak het daarom leuk voor jou en je kind. Zet bijvoorbeeld leuke muziek aan of een gezellige film op de televisie. Dan vliegt de tijd zo voorbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.