zaterdag 30 maart 2013

De lente begint... met doodshoofdaapjes!

De lente begint pas echt als de doodshoofdaapjes zijn losgelaten in Apenheul, dat is een gezegde binnen het park. Want wanneer de doodshoofdaapjes naar buiten gaan weet je zeker dat het goede weer er aan komt en de nachtvorst over is. De lente begon vandaag (ondanks wat sneeuwvlokjes), want het was eindelijk zo ver: een groot deel van de groep aapjes mocht het winterverblijf verlaten om het bos te gaan verkennen. Een kleinere groep bleef achter en zij zullen later het bos en de vernieuwde omgeving gaan verkennen.



Om klokslag 11 uur vanmorgen ging het winterverblijf open en kwamen er nieuwsgierige gezichtjes tevoorschijn. Eén voor één klommen er een paar verkennende aapjes uit het verblijf, op het dak en keken om zich heen. Al snel werden de anderen geroepen dat het veilig was om te komen (de aapjes bleven met elkaar communiceren via hoge geluidjes). Het duurde niet lang of alle doodshoofdaapjes van de groep die het verblijf mochten verlaten waaierden uit over het grote buitenverblijf. Ondertussen haalden ze doldwaze capriolen uit, maakten buitelingen en ging van boom naar boom en tak naar tak. Meteen werd er volop gegraven en tussen boomschors gezocht naar lekkere hapjes, zoals zaadjes, insectjes, larven, bloemknopjes en ander lekkers, waarbij ze weinig oog hadden voor de bezoekers. Al werden we wel heel goed in de gaten gehouden door deze rakkers. De eerste stapjes na het winterseizoen werden nauwgezet gevolgd door personeel van Apenheul en diverse bezoekers. En niet voor niets, want het was een heel bijzonder moment om mee te maken. Bovendien leverde het veel mooie plaatjes op!




Wil jij de doodshoofdapen ook van dichtbij ontmoeten, maar ook oog in oog staan met een orang-oetan of gorilla? Apenheul is tot en met 27 oktober dagelijks geopend van 10.00 – 17.00 uur en in juli en augustus tot 18.00 uur. Meer informatie en entreekaartjes (met korting!) zijn te vinden op Apenheul.nl. Maar hou wel je tas goed dicht wanneer je de doodshoofdaapjes bezoekt: het zijn professionele zakkenrollers!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.