woensdag 13 maart 2013

Nieuws uit de Natuur

De natuur heeft weer veel te vertellen. Met Earth Hour voor de deur en ook de international water dag in het verschiet, merk je dat we met zijn allen toch steeds meer om de natuur gaan geven. En om de natuur optimaal te begrijpen, is het belangrijk om ons steentje bij te blijven dragen. Daarom deze week weer wat leuke tips en goede nieuwtjes over en uit de natuur, van Innocent smoothies tot goed nieuws over de campagnes tegen wildcrime en heel uniek een dagje dierverzorger zijn.



Onschuldige bijen
Vanaf 1 april start smoothie fabrikant Innocent met de Red een bij campagne. Uit onderzoek blijkt namelijk dat bijen met kolonies tegelijk uit het landschap verdwijnen. En dat is niet goed, aangezien alles wat bloeit en groeit afhankelijk is van bijen. Zij brengen immers het stuifmeel van de ene plant naar de andere. Aangezien Innocent ook afhankelijk is van bijen, starten zij dit voorjaar de Red een bij actie. Met iedere smoothie die je dit voorjaar koopt, redt je een bij. Zo hoopt innocent samen met I Love Beeing minstens 280.000 gezonde nieuwe bijen de weide wereld in te sturen. Je herkent de campagne smoothies aan het groene logo en natuurlijk de bijtjes op het etiket. Drink smakelijk, red een bij! Voor meer informatie surf je naar Innocentdrinks.nl.

Stop Wildlife Crime helpt!
Het WNF is wereldwijd bezig met mensen bewust te laten worden van het uitsterven van dieren alleen maar om hun vacht of natuur. Onder het mom Stop Wildlife Crime worden er veel acties uitgevoerd en regeringen met milde druk en veel overtuigingskracht gevraagd om mee te werken aan het stoppen van de illegale handel in ivoor en vachten. Thailand heeft inmiddels toegezegd om mee te werken aan het stoppen van de ivoorhandel. En dat is heel goed nieuws en een historisch moment in het terugdringen van wildlife crime. Maar we zijn er nog niet. Wil jij de olifant ook helpen? Kijk dan op wnf.nl en zie wat jij kunt doen!

Deel & Doneer
De actie van Ikea en WNF loopt overigens ook nog steeds. Surf daarom naar Ikea.nl/Bettercotton en draag een steentje bij aan het redden van de rivierdolfijn in India en Pakistan. Het Wereld Natuur Fonds en woonwarenhuis Ikea zijn één van de grondleggers van het Better Cotton Initiative om de productie van verantwoord katoen te organiseren en stimuleren. Zo gebruiken de boeren in India en Pakistan minder water en pesticiden bij het verbouwen van katoen. Deze weken en op social media vragen WNF en Ikea samen aandacht hiervoor, onder de campagne naam ‘Beter Slapen door Beter Katoen’. Deel je mee? Iedere keer dat deze boodschap gedeeld wordt via de website op Facebook en Twitter gaat er € 1,- naar het Wereld Natuur Fonds.

Exotische dieren verzorgen in Dierenpark Wissel
Droomt je kind ervan om dierenverzorger te worden? Ga dan naar Dierenpark Wissel. Van 23 maart tot en met 6 april kunnen kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud iedere zaterdag- en woensdagmiddag dieren komen verzorgen. Tijdens de activiteit KidsPower mogen kinderen helpen met het bereiden van het eten van de dieren in de voerkeuken, het schoonmaken van de dierenverblijven en natuurlijk de ringstaartmaki’s, ooievaars en neusbeertjes te eten geven. Aan het einde dag krijgen de kinderen een lekker patatje, een drankje en natuurlijk een dierverzorgeroorkonde. KidsPower kost € 8,50 per persoon naast de entreekosten. Reserveren is noodzakelijk. Geef je kind een bijzondere ervaring cadeau en reserveer via Wisselzoo.nl of bel 0578-61 31 06.

Verzorg de apen in de Apenheul
Heb jij er altijd van gedroomd om de apen in de Apenheul te verzorgen? Boek dan het unieke arrangement in deze bijzondere dierentuin. Deze dag zal je alles doen wat de verzorgers ook doen: van het klaarmaken van het voedsel tot het schoonmaken van de hokken (trek dus kleding aan die vies mag worden!). Daarnaast leer je heel veel over de dieren en vertellen de verzorgers hun persoonlijke verhalen over de apen die ze dagelijks verzorgen. De ruimte is beperkt, dus reserveren is aan te raden. Kijk op Apenheul voor meer informatie (foto: Apenheul).

Proefdiervrije make-up
Het is zover: cosmetica die wordt verkocht in Nederland is niet meer getest op dieren! Sterker nog: in heel Europa! Je kunt dus met een gerust hart nieuwe oogschaduwkleurtjes en foundation kopen, want alle merken worden nu op andere manieren getest zonder dat er nog proefdieren aan te pas komen. Kijk maar op Proefdiervrij.nl en zoek je favoriete merk in de lijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.