woensdag 20 maart 2013

Nieuws uit de Natuur

Er is weer wat nieuws uit de natuur. Van Earth Hour tot baby nieuws uit de dierentuin!

Earth Hour
Aanstaande zaterdag 23 maart is het weer zo ver: dan doen we allemaal om half negen ’s avonds een uur lang het licht uit om zo aandacht te vragen voor de natuur. Tijdens dit uur zijn er overigens heel veel leuke activiteiten te doen. Zo worden er spannende boswandelingen georganiseerd, is er een speciaal geheel akoestisch concert in Rotterdam, een fotowedstrijd en nog veel meer. Kijk op wnf.nl/earthhour voor alle activiteiten en schrijf je in als deelnemer!



World Water Day
Vrijdag 22 maart is het World Water Day. Water is voor een ieder van levensbelang. Alles wat groeit, bloeit en leeft in de wereld heeft water nodig om te kunnen groeien en bloeien. Mensen bestaan maar liefst voor 70% uit water! Daarom is het zo verstandig om genoeg water te drinken per dag. Een dag stilstaan bij deze levensbron is daarom helemaal geen overbodige luxe. Kijk ook op JustaDrop.org voor meer informatie over wat jij kunt doen voor schoner water.



Babydierennieuws
Vorige week vrijdag 15 maart werd Dierenpark Emmen wederom getrakteerd op de geboorte van een kleine giraf. Dat is al de tweede dit jaar. Dat is zeer blij nieuws. De dag erop (16 maart) werd er in Dierenpark Amersfoort een gezond kameeltje geboren. Helaas is gisteren de moeder van de kameel overleden. Het kleine kameeltje zal daarom worden overgebracht naar een andere dierentuin. Wil je meer weten over deze twee baby’s kijk dan ook eens op de websites van Dierenpark Emmen en Dierenpark Amersfoort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.