zondag 28 april 2013

Drie premières in de dierentuin

Liefhebbers van dierentuinen opgelet: er zijn afgelopen weekend drie nieuwe ervaringen in première gegaan in het Dolfinarium, Apenheul en Dierenpark Emmen. En dat is maar goed ook, want de mei vakantie is begonnen. Ben je nog op zoek naar een leuk dagje uit, dan kun je met een bezoek aan een van deze drie parken een onvergetelijke ervaring toevoegen aan de vakantie. Leuk voor jong en oud! Vooral met de nieuwe ervaringen die sinds 27 april voor bezoekers geopend zijn.



Spetterende onderwaterwereld
Na 6 maanden verbouwen gingen gisteren de deuren van het Dolfinarium weer open. Zo is het Dolfijn Domijn geheel vernieuwd ten behoeve van de adembenemende show ‘Aquabella’. Ga mee op wereldreis en ontdek hoe mooi de natuur is. Ook kun je in het vernieuwde Noordzeegebied meer te weten komen over de bewoners van onze eigen Noordzee. Geniet van de speelse dolfijnen en walrussen aan het onderwaterpanorama en lach bij de Zotte Zeeleeuwen.
Foto: Berry de Nijs

Apenkoning
De orang-oetans namen in de Apenheul hun nieuwe verblijf in gebruik. Onder leiding van de koning van de groep Amos mochten de dieren na een lange winter eindelijk naar buiten. Speciaal voor de koning was er een grote gouden kroon opgehangen in het verblijf, versierd met wortelen, welke Amos mocht onthullen onder het toeziend oog van een groep roodharige bezoekers. Want op deze dag mocht iedereen met rood haar gratis naar binnen. Met de opening van het orang-oetan verblijf zijn ook de orang-oetan weken in Apenheul van start gegaan: deze duren tot 12 mei.
Foto: Apenheul



3D wandeling
Hou jij wel van een beetje avontuur? Dan kun je in Dierenpark Emmen een wandeling maken in 3D. Zet je bril op en wandel in je eigen tempo door een bijzondere wereld vol effecten, geuren, kleuren en geluiden. Zo kun je een ruïne van een Maya tempel beklimmen, door grotten dwalen en een bloementuin vol kleurige vlinders bezoeken. Een grote draaikolk vormt het spannende slot aan de belevenis. Presentator van het Ranger Dierenjournaal uit Emmen Levi van Kempen (foto) dook als eerste in de Animal Experience en was ook dolenthousiast.
Foto: Dierenpark Emmen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.