woensdag 24 april 2013

Zoet, fris & fruitig: zomerse cocktails

Wat is het genieten buiten! De temperaturen schommelden rond de 18 graden Celsius vandaag en er werd hier en daar voorzichtig geflirt met de 20! Het mooie weer komt er echt aan en de heerlijke lenteavonden dus ook. Lekker op een terrasje neerstrijken (misschien met een fleecedekentje erbij) en genieten van een zomerse cocktail. Want zeg nu zelf, met die heerlijke zonneschijn hebben we toch allemaal de zomer al in ons bol.



Blote voeten
Uit het altijd zonnige Californië verwelkomen we de heerlijke frisse witte en rose wijnen met de naam Barefoot. De naam van de wijnen zegt het eigenlijk al: schop je schoenen uit, begraaf je tenen in het zand en geniet van een heerlijke zonnige dag! De frisse, fruitige wijnen zijn heerlijk puur, maar lenen zich door de bijzondere samenstellingen ook voor zomerse cocktails. Zo bevat de White Zinfandel Rosé tonen van aardbeien, peren en ananas en vind je groene appel, limoen en witte perzik noten terug in de Pinot Grigio. De recepten voor zomerse cocktails vind je natuurlijk op Barefootwine.com

Slagroom
Wie houdt er nu niet van toetjes? Dat is wat veel drankspecialisten ook dachten bij het brouwen van hun nieuwe drankjes. Het resultaat? Alcoholische drankjes voor fijnproevers met de zachte smaken van toetjes. De reden voor Puschkin om een nieuwe wodka in lijn van deze trend te introduceren: wodka met de zachte smaak van slagroom… Lekker om puur te drinken uit een ijskoud shotglas. Of mix het met een beetje koffie voor een ondeugend drankje. Meer weten? Kijk op Puschkin.nl voor meer informatie.

Dorstlesser
Wanneer je in het zonnetje lekker van een cocktail geniet, is het ook heel belangrijk om water te blijven drinken. Vooral op warme dagen is het goed om je vochttekort op deze manier aan te vullen. Kies dan eens voor een lekker watertje van Well Water. Dit duurzame watermerk viert zijn tienjarig bestaan en blikt daarbij terug op een prachtig decennium. Zo heeft Well Water bijvoorbeeld een deel van de opbrengst beschikbaar gesteld voor goede doelen en projecten. Uit onderzoek blijkt dat kinderen het vooral leuk vinden om water te drinken wanneer er geliefde televisie karakters op de fles staan. Daarom prijken nu Buurman&Buurman (wie kent ze niet) op het etiket van de handzame kleine waterflesjes. Natuurlijk mogen volwassenen ook uit een Buurman&Buurman flesje drinken. Voor meer informatie over Well Water en de projecten die mede dankzij hen tot stand zijn gekomen, kijk je op WellWater.nl.

Drink smakelijk!

2 opmerkingen:

  1. Bedankt voor het delen. Ik wil altijd al een cursus volgen over cocktails. Elk stukje informatie helpt bij het zoeken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Kim,
      Graag gedaan. Als je op het keyword Cocktails of Eten en drinken klikt dan vind je nog meer leuke en lekkere drankjes.
      Veel succes alvast met je cursus cocktails! Als je eens wat gemixed hebt, ben ik best benieuwd. Stuur dan even een berichtje naar mijn Facebook pagina (gewoon zoeken op Writing Berries, vind je het vanzelf)

      Groetjes, Berry
      Writing Berries

      Verwijderen

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.