donderdag 16 mei 2013

Aqua Bella: première en officiële heropening in het Dolfinarium

Woensdag 15 mei was het eindelijk zover. Na maanden verbouwen, plannen en trainen ging officieel het DolfijndoMijn in het Dolfinarium weer open. De heropening ging gepaard met een feestelijke avond, een prachtige show en kippenvel momenten.



Vrolijk ontvangst
Dankzij de vrolijke ontvangst met het draaiorgel voor de ingang en het heerlijke avondzonnetje, zat de stemming er bij het publiek voor de avond – bestaande uit oud-trainers, bekende Nederlanders met een bijzondere band met het Dolfinarium, prijswinnaars en natuurlijk pers en personeel – er al snel in. Na de ingang stond de altijd gezellige en knuffelige Wally al klaar om met bezoekers op de foto te gaan, uiteraard gekleed in zijn feestelijke smoking, en de kinderen te knuffelen, terwijl de volwassenen onder het genot van een broodje botervette paling en een glas drinken konden luisteren naar het mannenkoor ‘de Boekaniers’ uit Harderwijk. Hoewel iedereen vol nieuwsgierigheid naar het DolfijndoMijn lonkte, werd het wachtende publiek bij de Stoere Steller Stek door de steller zeeleeuwen getrakteerd op een mooie presentatie.

Bijzondere herinneringen
Het DolfijndoMijn – liefkozend door personeel en bezoekers nog steeds De Koepel genoemd – vulde zich al snel met de ruim 1200 popelende bezoekers die allemaal één ding gemeen hadden: een mooie herinnering aan het Dolfinarium. Samen met presentator Robert ten Brink werden enkele van deze herinneringen aan 45 jaar Dolfinarium opgehaald, dankzij een mooie fotopresentatie op het prachtig vormgegeven scherm. Maar ook met de zoon en dochter van de oorspronkelijke oprichter (Frits den Herder) en de dochter van de architect (Cornelis Deelman) van De Koepel. Ook sprak Robert met Jan Mosterd en Marten Foppen over het Dolfinarium. Ook werd er een bijzondere herinnering aan alle verhalen toegevoegd tijdens de officiële doop van het DolfijndoMijn met het uitgieten van water verzameld uit de 5 grote oceanen en natuurlijk de Noordzee. Een echt kippenvel moment, ingeleid door een prachtige film van het verzamelen van dit water. Het water van DolfijndoMijn is nu vermengd met water uit de Noordzee en de wereldzeeën, over Aqua Bella gesproken.

Spectaculaire show
Na de doop was het tijd voor de dolfijnen en de trainers om Aqua Bella – de nieuwste dolfijnenshow in De Koepel – in première te laten gaan. De zeer spectaculaire show neemt je mee naar de mooiste plekjes van moeder aarde via de innovatieve 3D projecties op het bijzondere scherm. Ook wordt er gewerkt met bijzondere licht- en watertechnieken. De show heeft een duidelijke boodschap: dat we onze wondere wereld alleen mooi houden als we een beetje liever voor haar zijn. Natuurlijk eindigt de show met een spectaculair, vrolijk slot. De show werd door alle aanwezigen met een luid applaus ontvangen – geen wonder, want het is werkelijk een hele belevenis.

Feest & spelletjes
De avond werd feestelijk afgesloten met heerlijke hapjes en drankjes in en om het vernieuwde Noordzeegebied en Restaurant de Dageraad. Er was heerlijke muziek om op te dansen en je kon een kijkje nemen bij Hotel de Noordzee, de tentoonstelling rondom Morgan en in het geheimzinnige laboratorium. Ook werd men nog getrakteerd op een presentatie in het Roggenrif, keken de allerkleinsten hun ogen uit bij Wally en zijn Vriendjes en konden kinderen oudhollandse spelletjes doen.

De première van Aqua Bella en de doop van het DolfijndoMijn leverde een prachtige nieuwe herinnering aan het Dolfinarium op. Eentje om heel lang te koesteren.


links: entree Dolfinarium / rechts: Wally de mascotte in zijn smoking


links: Robert ten Brink in gesprek met Marten Foppen / rechts: uitschenken van het water uit de wereldzeeën en de Noordzee


links: Aqua Bella / rechts: Erica Yong (r), zangeres van het prachtige nummer van Aqua Bella

Meer weten over de totstandkoming van Aqua Bella? Kijk dan op de website OpwegnaarAquaBella.nl.