vrijdag 21 juni 2013

Fashion meets Dolphins in Dolfinarium Harderwijk

Nederland is een echt modeland met ontwerpers die kunnen concurreren met het modegeweld op de catwalks van New York, Parijs en Milaan. Nederland is ook een echt waterland, want wij zijn als geen ander bedreven in het temmen van het water. Het water van de zee en rivieren in Nederland inspireren menig modeontwerper. Geen wonder dat water en mode samenkwamen in mei tijdens de allereerste Floating Fashion Week waarbij de catwalks letterlijk op het water lagen. In de modewereld wordt fantasie werkelijkheid en de werkelijkheid soms fantasie. De zee is ook een bron van creativiteit, kleuren, pracht en speelsheid. Dat komt onder andere door tot de verbeelding sprekende bewoners. Twee magische werelden die heel goed samengaan. Daarom mochten vier modellen die hadden meegewerkt aan Floating Fashion Week gisteren een heel bijzondere fotoshoot doen in het Dolfinarium.




Christian met van links naar rechts Kris, Nicole en Anne – het Dolfinarium team van links naar rechts Lisette, Marloes, Christian en Martijn

Duurzaamheid
De locatie is niet toevallig gekozen. Met de nieuwe show Aqua Bella laat het Dolfinarium namelijk zien hoe mooi de natuur is en dat wij met zijn allen verantwoordelijk zijn voor de gezondheid hiervan. De mode-industrie heeft de noodkreet voor duurzaamheid en milieubesparing zeker gehoord en doet er ook alles aan om kleding duurzamer te fabriceren. Hiervoor worden steeds vaker gerecyclede materialen gebruikt, zoals het nylon van oude visnetten of het plastic van petflessen. Want alleen met natuurbehoud kunnen we nog lang genieten van mode en geïnspireerd raken van de natuur om de ontwerpen tot stand te kunnen brengen.

Verrassing
De vier modellen Kris Kloch, Anne van Weenen, Nicole Nederhand en Tahnee Frijters werden verrast met een speciale fotoshoot in het Dolfinarium, namelijk met de hoogzwangere dolfijn Maaike – die zelf ook geen vreemde is voor de camera. Gekleed in wetsuits gingen de meiden als zeemeerminnen te water en kregen vervolgens ieder een dikke kus op de wang. Daarna namen trainers Martijn en Marloes ze mee naar de hoofdbaai waar ze met dolfijn Honey mochten spelen. Een heel bijzondere ervaring die bij alle de vier meiden een brede glimlach op het gezicht toverden.


Tahnee Frijters


Anne van Weenen


Kris Kloch


Nicole Nederhand

Meer foto’s van deze bijzondere ontmoeting vind je op Facebook.com/WritingBerries.

De plannen voor Floating Fashion Week 2014 worden al gesmeed, samen met vooraanstaande designers, want het samenbrengen van mode met water en al haar bewoners is niet alleen logisch, het is ook een sprookje dat werkelijkheid wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.