zaterdag 8 juni 2013

Nieuws uit de Natuur

O wat is het een heerlijk weekend. Tijd om lekker naar buiten te gaan, net als de leeuwenwelpjes in Dierenpark Emmen die deze week voor het eerst kennismaakten met hun vader. Of bekijk de prachtige tentoonstelling ‘Manimals’ in Burgers’ Zoo. En in Gaiazoo in Kerkrade zijn er Europese ottertjes geboren…Afgelopen week hebben scholieren al heerlijk genoten van het zonnetje in Apenheul. Zo werd strippen een stuk leuker!



Strippen in Apenheul
Afgelopen week bleven de kleren aan, maar werden vele takken gestript voor de apen in Apenheul. En dat was zeker geen straf zo in het zonnetje. De vele bladeren werden direct ingevroren zodat de komende winter de langoeren en de neusaap voldoende verse bladeren te eten hebben. De langoeren en neusaap hebben een strikt dieet en eten alleen vers blad, wat in de winter natuurlijk niet voor handen is, daarom wordt het nu ingevroren. In de wintermaanden hebben de dieren dan heerlijke verse bladeren, wat wordt aangevuld met verse biologisch geteelde sperziebonen en frambozenblad van een lokaal fruitbedrijf. (foto: Apenheul)

Goedemorgen papa Zulu
Begin april zagen vier leeuwenwelpjes het levenslicht in Dierenpark Emmen. Afgelopen donderdag 6 juni hebben zij voor het eerst kennisgemaakt met hun papa Zulu. Mama Tia hield haar kroost (Timba, Dalila, Aïsha en Lula) scherp in de gaten, maar de kennismaking verliep goed. Vader Zulu heeft zelfs aan de welpjes mogen snuffelen. Nadat hij een keer liet zien dat hij de baas is in het verblijf was alles goed en gingen moeder, tante, vader en kroost heerlijk in het zonnetje liggen soezen. Wil jij de welpjes van dichtbij bekijken? Vanaf donderdag huppelen ze vrolijk rond in het buitenverblijf waar iedereen ze kan bezichtigen. Onder wakend oog van mama natuurlijk.(foto: Dierenpark Emmen, Wijbren Landman)

Beschuit met muisjes
In GaiaZOO zijn er deze week twee Europese otters geboren. Dat is heel bijzonder, want sinds de komst van de otters in de dierentuin in 2005 is dit de eerste keer dat er kleintjes geboren zijn. De geboorte is niet alleen bijzonder voor de dierentuin, maar ook voor het Europese fokprogramma (EEP): Europese otters worden namelijk met uitsterven bedreigd. Hoewel kleine otters heel afhankelijk zijn van hun moeder en vooral lekker warm verborgen in het nest zitten, laat mama Samica ze ook af en toe aan de bezoekers zien. (foto: GaiaZOO)

Bijzondere tentoonstelling over bont
In Burgers’ Zoo is vandaag de tentoonstelling ‘Manimals’ geopend. Deze bijzondere tentoonstelling laat de fascinerende banden zien die mensen hebben met het dierenrijk. Manimals zijn 25 kleine fantasiewezentjes die zijn gemaakt van nepbont. Het nepbont bootst de vacht van de dierlijke bewoners van de dierentuin na. Mensen houden al eeuwen van bont en we willen dit altijd van de dieren stelen, met alle gevolgen van dien. Het nepbont is gemaakt van Lustrousfur, een bontachtige textielsoort gemaakt van het hoogwaardige materiaal Modacrylic Kanecaron microvezel. Met de expositie willen de dierentuin laten zien welke banden wij hebben met het dierenrijk en bewust maken dat er voldoende alternatieven zijn voor nepbont. De tentoonstelling ‘Manimals’ is te zien vanaf vandaag tot en met zondag 21 juli. Het is dagelijks te bezoeken van 11:00 tot 18:00 uur (op donderdag tot 19:00 uur). Je kunt de expositie alleen bezoeken met een geldig entree bewijs voor Burgers’ Zoo. (Foto: Burgers' Zoo, Fred Causse)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.