maandag 26 augustus 2013

Het hoofdluisseizoen is geopend

We gaan naar school en nemen mee… een nieuwe boekentas, schrijfspullen, een gezonde lunch en hoofdluis. Nu de scholen in de regio’s Noord en Zuid weer volop begonnen zijn en Midden volgende week maandag weer op de fiets stapt, wordt er ook weer meer gewaarschuwd voor hoofdluis. Voorkomen is een belangrijk onderdeel in de strijd tegen de jeukende kriebels op je hoofd.



Kriebelende griezels
Het ergste aan het hebben van hoofdluis is jeuk die door het speeksel in de beet wordt veroorzaakt. Wanneer een kind – of jijzelf, want volwassenen kunnen ook last van hoofdluis hebben – veel op het hoofd krabt dan is het tijd om eens even tussen de lokken te kijken of je de luisjes kunt spotten. Overigens is het regelmatig controleren van de hoofdhuid heel belangrijk als preventiemiddel. Want hoe eerder hoofdluis wordt geconstateerd, hoe sneller iedereen maatregelen kan treffen.

Luizenradar.nl
Hoofdluis is best een groeiend probleem, daarom kun je op Luizenradar.nl zien hoe het met de hoofdluis in je regio staat. Heb jij zelf hoofdluis geconstateerd? Meld dit dan ook op deze website. Zo help je andere ouders ook in de strijd tegen hoofdluis. Om te voorkomen dat je kind hoofdluis krijgt kun je de Preventief spray van Prioderm gebruiken. Ter preventie gebruiken veel scholen linnen tassen of plastic capejes voor de jassen en zal er de komende weken volop gecontroleerd worden.

Kammen, kammen, kammen
Wanneer er hoofdluis is geconstateerd kun je natuurlijk meteen naar de apotheek rennen om antihoofdluis shampoo te gaan halen. Helaas weten luizen zich tegen deze stofjes te wapenen waardoor het advies bij hoofdluis luidt: kammen, kammen, kammen en nog meer kammen. Met een goede luizen- en netenkam kun je alle vervelende luizen en neten makkelijk verwijderen. Om het kammen makkelijker te maken, maak je het haar nat en gebruik je bijvoorbeeld crèmespoeling of een product dat de neten losweekt.

Tip: maak het haar lekker vies
Wist je dat hoofdluis alleen bij schone koppies op visite komt? Dat komt omdat schoon haar makkelijk te doorlopen is. Haar met gel, mousse of haarlak plakt te veel. Maak het haar daarom lekker ‘vies’ met stylingproducten. Meer tips over antihaarluishaar vind je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.