vrijdag 13 september 2013

Mode uit de zee

Deze week is het Bewuste Visweek. Hierin wordt er aandacht gevraagd voor het bewust kiezen van vis in de supermarkt, maar ook voor de oceanen. Want bewust kiezen, begint met bewust vissen. Maar ja, die visnetten breken nog wel eens af. De organisatie MyBeach weet daar alles van. Na de Cleanup challenge van afgelopen augustus hebben zij heel wat troep afkomstig uit zee opgeruimd (maar liefst 6.590 kilo), waaronder op nummer 1 heel veel touwen en visnetten. Wist je dat er bedrijven zijn die graag oude visnetten willen hebben?



Recycling
Zij halen het nylon namelijk uit elkaar en maken er dan nieuwe mode van die helemaal niet meer ruikt naar vis of zee. Er zijn namelijk een aantal bedrijven in de wereld (waarvan zelfs een aantal in Denemarken) die gespecialiseerd zijn in het recyclen van visnetten voor de mode-industrie. Op dit moment worden vooral sokken, sportkleding en tapijten gemaakt van de visnetten, maar het zou zomaar kunnen dat je designer jurkje ook van gerecyclede visnetten is gemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.