maandag 2 september 2013

September: de ‘r’ zit weer in de maand

Het is weer september. De dagen zijn korter, het waait al harder en ja… we gaan via de nazomer toch echt richting de herfst. De ‘r’ zit weer in de maand en dat is een teken om zo zachtjes aan weer iets meer aan de ondersteuning van je weerstand te gaan doen. Want die kan best een steuntje in de rug gebruiken.



Lekker bewegen in de buitenlucht
Om de weerstand op peil te houden is het belangrijk om lekker in je vel te zitten. Door te bewegen – vooral in de buitenlucht – kun je je weerstand namelijk goed op peil houden. Ga daarom wandelen, fietsen, power walken, Nordic walken, hardlopen, frisbeeën, voetballen of waar je maar zin in hebt, in de vrije natuur.

Gezond eten: groente & fruit
Het is een inkoppertje, maar gezond eten ondersteunt natuurlijk je weerstand. Vooral seizoensgroenten bevatten veel vitamine C. Denk hierbij aan groene bladgroenten zoals boerenkool en spinazie, maar ook zuurkool en hutspot bevatten veel vitaminen en mineralen die je weerstand goed kunnen ondersteunen. Kies ook voor vers sinaasappelsap, mandarijnen en kiwi’s als fruitige tussendoortjes voor je weerstand. En vergeet niet te blijven drinken. Vind je water wat te koud kies dan eens voor een lekkere warme (groene) thee met (verse) citroen.

Levertraan
Ugh… veel mensen trekken al een vies gezicht bij het horen of lezen van het woord ‘levertraan’. Toch is dit wel een goed product om de weerstand op peil te houden. Levertraan is een visolie gewonnen uit de lever van de kabeljauw, schelvis of andere kabeljauwfamilieleden. Het bevat veel omega vetzuren, vitamine A en vooral D. En deze laatste kunnen veel mensen heel hard gebruiken tijdens de herfst, winter en zelfs lente maanden. Tegenwoordig kun je levertraan capsules krijgen. Ook kun je kiezen voor gewoon vitamine D en natuurlijk omega vetzuren, want ook deze helpen mee om je weerstand op peil te houden.

Supplementje
Je lichaam kan tijdens de maanden waar een ‘r’ in zit dus wel een extraatje gebruiken. Kies dan eens voor een voedingssupplement waar alles in zit en gebruik daarnaast extra vitamine D om lekker door de winter te komen. Ook een echinacea product helpt de weerstand om verkoudheids- en griepvirussen op afstand te houden.

Laat die herfst- en wintermaanden maar komen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.