woensdag 2 oktober 2013

Look Good…Feel Better

Oktober is de maand waarin we meer aandacht vragen voor borstkanker. Er komen portretten en films op televisie van sterke vrouwen die de strijd aan zijn gegaan met deze ziekte en het hebben overwonnen. Stuk voor stuk sterke vrouwen die zich door chemo’s, operaties en uitvallend haar hebben geworsteld. Je kunt er eigenlijk alleen maar respect voor hebben. En dat geldt natuurlijk voor alle vrouwen en mannen die de strijd aan gaan met welke vorm van kanker dan ook. (beeld: © Look Good...Feel Better)



Uiterlijke veranderingen
Een ding valt altijd op als je naar deze verhalen kijkt en luistert en dat is het verdriet om de uiterlijke veranderingen. Denk maar eens aan het verliezen van je wenkbrauwen of haar en het grauw worden van je huid. Je bent niet alleen ziek, iedereen kan het ook nog eens heel goed zien. Zelfs als je ziek bent, wil je kunnen stralen. Look Good… Feel Better laat alle vrouwen met kanker stralen en mooi voelen, zodat je ondanks je ziekte en de uiterlijke veranderingen die daarmee gepaard gaan toch wat beter in je vel zit.

Workshops
Het klinkt eigenlijk eenvoudig dat je je beter voelt wanneer je er goed uitziet. Maar ook als je niet ziek bent is dat gewoon al een gegeven. Zelfs als je bekend bent met het gebruiken van make-up kan je tijdens een periode van ziekte niet precies weten hoe je nu littekentjes zou moeten camoufleren of hoe je op een natuurlijke wijze wenkbrauwen tekent. Gelukkig kunnen de meelevende visagisten (en stylisten), schoonheidsspecialisten en haarwerkers dit tijdens een positieve en zeer praktische workshop uitleggen. Look Good…Feel Better geeft namelijk in de ziekenhuizen zelf twee uur durende workshops waarin alles aan bod komt, van make-up tot het dragen en stylen van een pruik.

Stralende gezichten
Wanneer je op de website van Look Good… Feel Better vind je prachtige, hartverwarmende verhalen van vrouwen die de workshop hebben gevolgd. Je staat er misschien niet bij stil hoeveel er veranderd en wat een simpel potloodlijntje al niet voor je uitstraling – en zelfvertrouwen – kan doen! Ken jij iemand die worstelt met kanker die graag zou willen leren hoe zij zich het mooiste kan opmaken en wat ze met die rare pruik, hoofddoek of pet moet doen? Wijs haar dan eens op deze stichting, want het is gewoon waar, wanneer je er goed uitziet, voel je je ook beter. En kan je je ziekte helemaal een schop onder het spreekwoordelijke achterwerk geven.

Donaties
De Stichting Look Good…Feel Better maakt vooral gebruik van vrijwilligers en is afhankelijk van donaties. Ook zijn ze altijd op zoek naar sponsors van cosmeticamerken en dergelijke. Kun jij een steentje bijdragen? Bezoek dan de website en neem contact op met de stichting. Namens Look Good…Feel Better alvast bedankt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.