zondag 10 november 2013

Bijzonder verjaardagsfeestje voor Noordje & Pixel

Hieperdepiep Hoera! Vandaag was het feest in Dierenrijk, de kinderdierentuin van Nederland. Want de ijsbeertweeling Noordje (het meisje) en Pixel (het jongetje) vierden vandaag hun eerste verjaardag. Een heuglijk feit dat uiteraard uitgebreid gevierd werd.



Beren van ijs
Bij het grote uitkijkpunt over het ijsberenverblijf werd er onder goedkeurend oog van papa ijsbeer en een geïnteresseerd publiek een ijssculptuur van twee ijsberen gemaakt. Hoewel het ijs om de oren vloog, speelden Noordje en Pixel in hun verblijf alsof er niets gaande was. En lieten zij hun nieuwsgierige snoetjes achter het glas veelvuldig zien aan de bezoekers. Mama Frimas hield het natuurlijk wel scherp in de gaten. Van een overgebleven blok maakte de ijsartiest uiteindelijk nog een bijzonder ijstaartje – met kaarsen!

Traktatie
Om twee uur moesten de beertjes en hun moeder naar binnen, zodat de dierverzorgers een heerlijke ijstaart in het verblijf konden opbouwen. Diepgevroren blokken vol vis, fruit en groente werden in het midden geplaatst en op elkaar gestapeld, zodat je zowel bij het grote als het kleine uitkijkpunt goed kon volgen hoe de ijsberen van hun traktatie gingen genieten. De blokken ijs werden natuurlijk versierd met het bijzondere ijstaartje met kaarsen. En toen werd het wachten op de ijsberen. Onder luid gejuich van het toegestroomde, in feeststemming zijnde publiek ging uiteindelijk de deur open. Mama nam het voortouw – want die vreemde blokken ijs moesten natuurlijk eerst geïnspecteerd worden – maar algauw kwamen ook Noordje en Pixel snoepen van de traktatie.




Een en al gezelligheid
Dierenrijk is een zeer gastvrije en vooral gezellige dierentuin. Je hebt snel een praatje met andere bezoekers, wat het bezoek nog gezelliger maakt. De dierentuin heeft vooral grote, natuurlijk aangelegde verblijven, met een open karakter. Er wordt veel gebruik gemaakt van – waar het kan – lage hekken en glazen omheiningen, zodat groot en vooral klein de dieren goed kunnen bekijken. Daarnaast is er veel interactie mogelijk tussen mens en dier, zo kun je karpers, beverratten en wasbeertjes voeren of knabbelvisjes aan je handen laten knabbelen. En er valt voor de kinderen ook veel te spelen. Het hele jaar door zijn er bijzondere activiteiten voor mensen, maar vooral ook dieren. Een echte aanrader voor liefhebbers van dierenparken.

Meer foto’s van de verjaardag van Noordje & Pixel zullen verschijnen op de Facebook pagina van Writing Berries.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.