woensdag 12 maart 2014

Dierentuinprijzen blijven nagenoeg gelijk

Voor het maken van reportages ben ik regelmatig in de verschillende dierentuinen van Nederland te vinden. Maar ook als liefhebber mag ik graag ‘gewapend’ met mijn fotocamera op pad om te genieten van mooie dieren. Hou jij er ook wel van om een dagje naar de dierentuin te gaan? Dan heeft Uitmetkorting.nl goed nieuws voor je portemonnee. (foto's: ©BerrydeNijs)



Gelijke prijzen
Uit onderzoek naar de entreeprijzen van de dierentuinen in Nederland, uitgevoerd door Uitmetkorting.nl, voor het komende seizoen blijkt dat de prijzen nagenoeg niet stijgen. Maar liefst driekwart van de parken behoudt dezelfde prijs. De overige parken verhogen de prijzen met niet meer dan € 0,50 cent per kaartje. Dat betekent dat je dit jaar net zo duur of ietsje duurder uit bent wanneer je een lekker dagje naar de dierentuin wilt.

Inflatie
Uit het onderzoek blijkt dat het vooral de kleine parken zijn die de prijzen gelijk houden, maar er zijn ook grote parken die de prijzen niet laten stijgen, zoals Dolfinarium en Dierenpark Amersfoort. Zij willen de bezoekers graag tegemoet komen in de zware economische tijden die we nu een beetje achter de rug gaan krijgen. De inflatie wordt genoemd als de voornaamste reden om toch de prijzen ietsjes te laten stijgen. Grote dierentuinenparken die de laatste jaren veel hebben geïnvesteerd in het park (zoals Apenheul en Safaripark Beekse Bergen) verhogen de prijzen, al is het minimaal.

Voordelig naar de dierentuin
Doordat de prijzen nagenoeg hetzelfde blijven of minimaal stijgen, blijft het aantrekkelijk om een dierentuin te bezoeken met het hele gezin. En via Uitmetkorting.nl kun je vaak met een leuke aanbieding naar je favoriete dierenpark.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.