dinsdag 25 maart 2014

Lekker & Gezond: nieuwtjes voor de kinderen

Als tante van twee leuke, lieve, stoere kerels is het wel belangrijk om een beetje op de hoogte te blijven van alles wat er gebeurt in de belevingswereld van kinderen. Welke muziek is er nu hip, ben ik niet hopeloos ouderwets als ik iets ‘gaaf’ vind en hoe zit die Cup Song nu precies in elkaar? Welke boeken lezen ze graag? En welke spelletjes zijn er ‘in’ op het schoolplein? Gelukkig kan ik me dankzij mijn neefjes goed inleven en vinden ze Tante wel tof. En niet alleen omdat ik ze graag mee neem naar de dierentuin. Daarom speciaal voor de kinderen: leuke nieuwtjes om te doen en te eten. (foto: Berry de Nijs)


Sprookjesachtige melk & koekjes
Samen met Albert Heijn heeft de Efteling in het kader van de Eftelingweken bij deze supermarkt, speciale zuivelverpakkingen gemaakt. Op de verpakkingen prijken prachtige sprookjes en spannende attracties en kun je meer lezen over de Wonderlijke Wereld van de Efteling. Ook wordt er via de zuivelpakken allerlei leuke prijsvragen gecommuniceerd waarmee je sprookjesachtige prijzen kunt winnen, zoals de hoofdprijs: een overnachting in het Sprookjesbos. Jules Destrooper – je weet wel, van die heerlijke koekjes en wafeltjes – verwent je kind met nieuwe kinderkoekjes. Op de verpakkingen prijken de gezellige vriendjes van Studio100, zoals Samson & Gert, K3, Maja de Bij en natuurlijk Kabouter Plop. Kan je kleine eindelijk van de enige echte Plop-koeken genieten! De koekjes zijn in zakjes verpakt, waardoor het ook makkelijk mee kan als traktatie voor na het zwemmen of in de pauze op school.



Geitenmelk voor babyvoeding
Kun of wil je geen borstvoeding (meer) geven en overgaan op flesvoeding, maar twijfel je over het gebruik van koemelk? Dan is geitenmelk een goed alternatief. Bovendien heeft de Europese Commissie per 28 februari 2014 flesvoeding op basis van geitenmelk voor zuigelingen goedgekeurd. Geitenmelk is een licht verteerbare melk, wat fijn is voor de nog rijpende darmpjes van de baby. Zo hoeven deze geen extra werk te doen om de melk goed te verteren en kunnen voedingstoffen en mineralen beter worden opgenomen.

Gezelligheid in Plopsaland
Plopsa investeert fors in de parken dit jaar. De grootse investeringen dit jaar gaan naar het Duitse Holiday Park waar een unieke rollercoaster wordt gebouwd en Plopsaland De Panne, waar Wickieland wordt uitgebreid met leuke Vikinghuisjes. Maar in De Panne worden ook andere delen van het park verrijkt met een verbeterde afwerking van de verschillende thema’s. Zo wordt er naast Wickieland ook meer aandacht besteed aan de Bumba-zone. Het magische van Plopsaland zal zo nog sterker worden, waardoor groot en vooral klein helemaal op zal gaan in de fantastische verhalen en attracties. In Nederland wordt er 3 en 4 mei een groots feestje gevierd, want meidentrio K3 komt naar Plopsa Indoor Coevorden. Via Plopsa.nl kun je nog zorgen dat je erbij bent.

Gezond buitenspelen
Buitenspelen is gezond. Daarom ga je eens een dagje met de kinderen op pad naar een pretpark, dierentuin of speeltuin. Veel kinderen spelen ook dagelijks buiten op het schoolplein. Een veilig, leuk schoolplein is heel belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Daarom is het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een nieuwe actie gestart, namelijk Gezond Schoolplein. Staatssecretaris Martin van Rijn zette onlangs samen met basisschoolkinderen van De Piramide uit Overvecht zijn handtekening onder de afspraak dat er zeventig Gezonde Schoolpleinen in Nederland komen. Een Gezond Schoolplein biedt uitdaging om te spelen, prikkelt de fantasie, bevat veel groen en er wordt niet gerookt. De staatssecretaris daagt alle scholen uit om ook te gaan voor een Gezond Schoolplein. Wil jij een Gezond Schoolplein voor je kinderen? Kijk dan op de website en doe mee.



Spelenderwijs leren
Leren is leuk, maar het kan altijd nog leuker. Met de nieuwe ‘Mijn Grote Wereldatlas’ van tiptoi, het interactieve leersysteem voor boeken, spellen en speelgoed. Het boek is voorzien van leuke, vrolijke illustraties en door met de tiptoi-stift iets aan te raken, gebeurd er iets magisch! De stift vertelt een verhaal of laat je een geluid horen. Zo komen kinderen alles te weten over onze planeet aarde, op een bijzondere, leuke manieren. De atlas is ideaal voor kinderen tussen de vier en tien jaar. Het leukste is dat er iedere keer wel iets nieuws te ontdekken valt. Aan het einde van het boek vind je een leuke toets, om te kijken hoeveel je kind heeft opgestoken. Op Ravensburger.nl of op tiptoi.nl vind je meer informatie over deze nieuwe atlas, maar ook informatie over andere producten van tiptoi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.