zondag 23 maart 2014

Warm welkom voor Maurice

Zondag 23 maart is een bijzondere dag voor Dierenpark Amersfoort, want vandaag werd olifant Maurice officieel welkom geheten in het Rijk der Reuzen. Uiteraard met lekkers en heel veel belangstellenden. (foto: Berry de Nijs)

Slurfcontact
Maurice is verhuisd van de dierentuin in Sevilla, Spanje, naar Dierenpark Amersfoort in het kader van het Europees Fokprogramma. Maar… dan moet de matriarch van de groep, Khine War War, wel eerst toestemming geven aan Maurice om haar dochter Indra het hof te mogen maken. Gelukkig is er gisteren al slurfcontact geweest tussen moeder en aanstaande schoonzoon, dus de verzorgers zien het zonnig voor hem in. Ook al vind Indra het nog maar een vreemde kerel.


Groente & fruittaart
Om Maurice te verwelkomen in zijn nieuwe verblijf, kreeg hij vanmorgen om 11 uur een lekkere hooi met groente en fruittaart. Natuurlijk kregen Khine War War, Indra, Kina en Kyan ook wat lekkers – vlakbij het verblijf van Maurice – om de komst van deze prachtige, charmante stier te vieren, waarbij War War al weer met Maurice in ‘gesprek’ ging door de afscheiding heen. De grote schare bezoekers waren ook al zeer onder de indruk van deze mooie olifant. Hopelijk komen er in de toekomst mooie kleintjes van!


Khine War War en haar gezin genieten van het lekkers / De matriarch in 'gesprek' met Maurice (foto's: Berry de Nijs)

Geboortenieuws: babykameeltje
Het welkomstfeest van Maurice was overigens niet het enige heuglijke feit voor de dierentuin: vanmorgen rond half 10 is er namelijk een kameeltje geboren in de Stad der Oudheid. Moeder en jong maken het goed en trekken heel veel bekijks. Vooral de pogingen om op te staan werd door de meelevende bezoekers op de voet gevolgd – wat tijdens mijn bezoek van vanmorgen helaas nog niet is gelukt. Maar gefeliciteerd met deze nieuwe aanwinst. En ook heel veel geluk gewenst.


De kleine Kameel knuffelend met zijn moeder / Opstaan is moeilijker dan je denkt (foto's: Berry de Nijs)

Meer foto’s van deze feestdag vind je (binnenkort) op Facebook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.