vrijdag 2 mei 2014

Flower Power op je nagels

Het is lente! De planten en bloemen staan in bloei en hooikoorts is op dit moment heel normaal. In de mode zien we ook steeds meer gebloemde kledingstukken tegenkomen. Zoals de tropische bloemenpracht op topjes en broeken. Dus waarom zou je geen gezellige bloemetjes op je nagels lakken? Omdat nailart – of zoals ik het noem: de funicure – helemaal hot is, deze keer een funicure met bloemetjes. En hoe je het heel makkelijk zelf kunt maken.


Benodigdheden
Voor een bonte bloemenpracht heb je natuurlijk verschillende kleuren nagellak nodig. Wanneer je geen uitgebreide collectie nagellak hebt, kun je met drie kleuren ook al heel goed uit de voeten. Kies een lichte basis, een lichte kleur (of geel) voor de hartjes van de bloemen en een derde kleur voor de bloemblaadjes. En vergeet je dotting tool niet! Ik heb gekozen voor de ijsblauwe Pillow Talk uit de Rita Ora nagellaklijn als basiskleur. Laat dit goed drogen en zet vervolgens met een dotting tool twee, drie of hooguit vier stipjes voor de bloemenhartjes. Ik heb Wanna be your sunshine van essence gebruikt.



Bloemetjes tekenen
Vroeger tekende ik altijd verschillende siertakjes met gekleurde bloemetjes. Nu is het makkelijker met potlood om zo’n randje te maken dan wellicht met nagellak, maar met de dotting tool lukt het heel goed. Kies verschillende kleuren en zet stipjes of kleine ovale streepjes om het alreeds getekende gele hartje. Je kunt de bloemetjes net zo groot of klein maken als je zelf wilt. Maak tussentijds om plakken en beschadigingen van je lak te voorkomen, je dotting tool steeds schoon met nagellakremover.



Ga zo net zo lang door totdat alle hartjes van bloemblaadjes zijn voorzien. Laat je nagels tussentijds goed drogen. Zijn ze helemaal droog, bescherm je funicure dan nog met een transparante topcoat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.