maandag 9 juni 2014

Lekker buitenspelen!

Het is bijna zomer. De zon schijnt en we kunnen weer lekker naar buiten. Buitenspelen is heel belangrijk voor kinderen. Het is goed voor de gezondheid, de motoriek en zelfs de sociale vaardigheden. Bovendien kost het niets en heb je alleen een flinke dosis fantasie nodig. Om kinderen te stimuleren lekker naar buiten te gaan wordt er ieder jaar een Nationale buitenspeeldag georganiseerd. En aankomende woensdag 11 juni is het weer zover!


Buitenspeeldag 2014
Op woensdag 11 juni kunnen kinderen op maar liefst 1.000 plekken in Nederland mee doen met de speciale activiteiten voor de Buitenspeeldag. Hiervoor worden wegen afgesloten en zijn er speciale bijzondere spellen bedacht. Op de website kun je de leukste activiteiten bij jouw in de buurt vinden. Alle activiteiten starten om 1 uur in de middag.

Jantje Beton & Nickelodeon
Op 11 juni gaat uiteraard ’s middags televisiezender Nickelodeon (een van de initiatiefnemers) op zwart. De enige tekst die wordt uitgezonden zal luiden dat je lekker naar buiten moet gaan om te spelen. Nickelodeon staat hier niet alleen in, ook Jantje Beton, Scouting Nederland, Veilig Verkeer Nederland en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten willen kinderen stimuleren om lekker buiten te spelen en te bewegen.

Organiseer zelf ook een buitenspeeldag
Wordt er in jouw buurt geen buitenspeeldagactiviteiten georganiseerd of wil je vaker de kinderen stimuleren om lekker buiten te spelen? Organiseer dan met de andere ouders in de buurt een spellendag in de buurt. Zorg ook dat de speeltuintjes en veldjes worden opgeruimd (schakel hiervoor desnoods de gemeente in) zodat kinderen ook veilig kunnen spelen. Hou op warme dagen bijvoorbeeld een grootschalig watergevecht, organiseer een straatbarbecue met spelletjes of een tekenwedstrijd met stoepkrijt. Zo komt de buurt ook nog eens nader tot elkaar.

Andere initiatieven
Er zijn overigens ook andere initiatieven om kinderen te stimuleren om meer te gaan bewegen. Zo hebben Amusementspark Tivoli, Erica Terpstra Sportfondsenbad Nijmegen en Zwembad de Lubert uit Groesbeek de handen ineen geslagen om kinderen te stimuleren te gaan zwemmen en hun A-diploma te halen. Nederland bevat immers veel water, van sloten tot leuke meertjes, een dagje zee en zelfs in pretparken. Echter kunnen steeds minder kinderen zwemmen, omdat het schoolzwemmen is afgeschaft. Zowel Amusementspark Tivoli, het Erica Terpstra Sportfondsenbad als Zwembad de Lubert willen dan ook zoveel mogelijk kinderen stimuleren te gaan zwemmen en hun A-diploma te halen. Ze hebben daarom twee leuke acties bedacht:
1. Alle kinderen die t/m 12 juli 2014 in het Erica Terpstra Sportfondsenbad of Zwembad de Lubert afzwemmen voor hun A-diploma, krijgen als beloning voor hun prestatie een vrijkaartje voor een bezoek aan Amusementspark Tivoli in seizoen 2014 (i.c.m. minimaal 1 betalende bezoeker tegen de reguliere entreeprijs).
2. Alle kinderen tot 12 jaar die Amusementspark Tivoli t/m 12 juli 2014 komen bezoeken ontvangen een kortingsbon met de keuze uit een vrijkaartje voor het gezinszwemmen in het Erica Terpstra Sportfondsenbad of een vrijzwembon te gebruiken in 2014 in Zwembad de Lubert (onder begeleiding van minimaal 1 betalende volwassene).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.