donderdag 25 september 2014

Nieuws uit de Natuur: herfst in de dierentuin

Het is inmiddels al bijna eind september. De blaadjes verkleuren langzaam aan de bomen en dat maakt een bezoek aan de dierentuin bijzonder pittoresk. Maar ook bijzonder leuk. Want dieren vinden herfstbladeren ook leuk om mee te spelen. Zo ook de kleine tijgerwelpjes van DierenPark Amersfoort die – onder het motto van verrijking – een hele berg kregen om in te spelen. En dat leverde een koddig filmpje op. (foto: Berry de Nijs / DierenPark Amersfoort)




Nieuws uit DierenPark Amersfoort
Maar er is meer leuk nieuws uit de Amersfoortse dierentuin. Zo zijn de kleine vosmangoestes (je kunt ze zien in het verblijf naast de ingang van De Nacht) onlangs gechipt. Dit is belangrijk voor het fokprogramma en natuurlijk voor de verzorgers. Het chippen bood direct de gelegenheid om het geslacht van de kleintjes te bepalen en wat bleek: het zijn twee vrouwtjes. Onder het mom van verrijking worden de buren van de vosmangoestes, de doeroecoeli’s in De Nacht regelmatig op lekkere hapjes getrakteerd. Zo kregen ze onlangs lekkere pindakaas te eten, dat ook nog eens goed is voor deze nachtaapjes. Aan de andere kant van De Nacht bevindt zich de Savanne waar je sinds 8 september het zebraveulen James in de groep kan bewonderen. Wil je nog meer jonge dieren zien? Dat kan, want er zijn onlangs twee jonge reuzenschildpadden bij gekomen. De ontmoeting met de drie volwassen dieren verliep heel voorspoedig. En bij de olifanten is olifantje Kyan al een hele man aan het worden: zijn slagtandjes komen namelijk door.



Foto’s Vosmangoestes, zebra’s, reuzenschildpadden, doeroecoeli’s en olifanten van DierenPark Amersfoort

Nieuws uit Burger’s Zoo
Onlangs kreeg de Koninklijke Burger’s Zoo een mooie pluim. Uit onderzoek van het Hendrik Beerda Brand Consultancy onder maar liefst 1.250 Nederlanders kwam naar voren dat Burger’s Zoo de sterkste merkreputatie heeft van de Nederlandse dierentuinen. In de top 10 staat de zoo op de derde plaats achter Efteling en het Anne Frank huis. De top 10 bevatte dit jaar maar liefst 6 dierentuinen. Vooral de ecodisplay’s (onder meer The Bush en Ocean) zorgen voor deze fantastische beoordeling. Dat deze dierentuin een bezoek waard is, mag duidelijk zijn. Vooral ook om jonge dieren te bewonderen, zoals het neushoorntje dat nu ook op de Savannevlakte rondwandelt, de pasgeboren Adelaarsrog en natuurlijk de Sumatraanse tijgerwelpjes die op 1 september zijn geboren.


Foto’s: Theo Kruse / Koninklijke Burgers’ Zoo en screenshot van de webcam

Lekker bakkie Apenheul
Ik ben een ware koffieleut. En mag graag genieten van een goede latte of latte macchiato. Het liefst drink ik filterkoffie of cupjes. Maar met de bonenmachine in huis is koffiedrinken helemaal een feestje. Onlangs heb ik genoten van Lazy Monkey koffie van Apenheul uit ons eigen koffiebonenapparaat. Hoe dat kan? De Lazy Monkey koffie (zowel in bonen als filtermaling verkrijgbaar) is nu verkrijgbaar in de zooshop van Apenheul. De koffie wordt al jaren geschonken op het park en is afkomstig van het koffie-project van Apenheul Natuurbehoudfonds. Veeboeren in Peru worden omgeschoold tot koffieboer door medewerkers van het fonds. Hierdoor blijft er veel bossen bespaard en dat is weer goed voor de geelstaart wolaapjes en de andere bewoners in deze bossen. De koffie wordt door Apenheul gekocht en geschonken op het kantoor en in de horeca. Wil je thuis genieten van een lekkere verantwoorde kop koffie? Haal deze dan in Apenheul of bestel rechtstreeks in de webshop van koffiebranderij Peeze. (foto: Apenheul)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.