woensdag 19 november 2014

Plopsa Nieuws

Plopsaland is één van de meest leuke parken voor gezinnen in België en Nederland. De vrolijke karakters uit de Studio100 series brengen iedereen vreugde en veel plezier. Maar Plopsa is veel meer dan dat. Zo is er bij Plopsaland De Panne een groot Plopsa theater waar artiesten als Clouseau en Rob de Nijs al eens optraden. Bij dit theater vind je nu – in samenwerking met Story – een heuse Walk of Fame, waar al twee sterren op zijn onthuld. Namelijk eentje voor Will Tura en eentje voor publiekslieveling in Vlaanderen Niels Destadbader. Beide heren zijn erg trots op hun award bij het Plopsa Theater, en terecht, want het zijn de eerste sterren in deze Walk of Fame. (foto's: Plopsa)


Moeders voor Moeders
Daarnaast doet Plopsa veel voor goede doelen. Ieder jaar haalt men het geld dat in de Wensput op het Kasteelplein wordt gegooid uit de put en steunt hier een goed doel mee. Dit jaar viel de keuze op ‘Moeders voor Moeders’. Met de opbrengst van de Wensput was het mogelijk om 300 alleenstaande ouders met jonge kinderen gratis een dagje Plopsaland De Panne cadeau te doen. ‘De Wensput werd gebouwd in 2004, samen met het Kasteelplein waarop de put zich bevindt,’ zegt Wim Wauters, Parkmanager van Plopsaland De Panne. ‘We merkten dat heel wat mensen hier muntstukken in gooiden. Daarom besloten we enkele jaren geleden om met dit geld een liefdadigheidsorganisatie te steunen. Op deze manier kunnen we hen een mooi bedrag overhandigen.’ Iedereen verdient het om te genieten, vooral gezinnen. En er is volop genoten door de gezinnen.

Investeringen voor Plopsa
Hieperdepiep Hoera! Plopsaland De Panne viert volgend jaar haar 15e verjaardag! En dat wordt groots gevierd met al haar fans en gasten. Maar ook met nieuwe attracties en een make-over. Zo zal het park 4 miljoen euro gaan investeren in De Panne. Prinsessia krijgt een eigen kasteel (waarbij de attractie ‘de Koffiekopjes’ zal worden ingelijfd) en het Kermisplein van Samson en Gert krijgt een make-over. Daarnaast zal er voor 16 miljoen een waterpark – genaamd Plopsaqua – gaan verrijzen. Dit park zal eind maart 2015 klaar zijn. Maar het jubileumjaar zal nog wel meer leuke dingen gaan brengen! Want ook Plopsa Coo krijgt een nieuwe attractie. Voorjaar 2015 zal er een waterattractie met drie verschillende glijbanen (zie tekening) worden geïntegreerd in de natuurlijke omgeving van het park. Bezoekers zullen vanaf een platform op 12 meter hoogte van de glijbanen kunnen afdalen op rubberen bootjes, twee andere glijbanen worden voorzien van speciale licht- en geluidseffecten. Wie durft!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.