vrijdag 21 november 2014

Stijlvol Fluweel

Wat is dat toch met fluweel? Het straalt zoveel luxe en toch ook warmte uit. Het heeft een hoog aaibaarheidsgehalte, want het is zo lekker zacht, maar toch ook stijlvol en klassiek. Geen wonder dat we deze winter veel fluweel zien als accenten van feestkleding maar ook schoenen, woonaccessoires en nagellak…


Stijlvol mat
Hoewel fluweel ergens het karakter heeft dat het glanst, is het toch vooral een mattere stofsoort. Door de manier waarop de vezels zijn gerangschikt, vangen ze licht op subtiele wijze. Vooral kaarslicht houdt ervan om te spelen met fluweel. Doordat de stof mat is, komen glimmende onderdelen zoals sieraden en pailletten of Swarovksi kristallen nog beter tot hun recht. Mooi voor de feestdagen! Maar ook op koude winterdagen kan fluweel heel stijlvol zijn. Denk maar eens aan een fluwelen fedora (gleufhoedje), fluwelen blauwe handschoenen of een rokje van cognackleurig fluweel, om hippe laarsjes met een fluwelen laag niet te vergeten! Stijlvol en het laat zich goed combineren!

Nagels van fluweel
Bijzonder stijlvol, chic en trendy zijn matte nagels. Nu is er wel vaker een zwarte matte nagellak op de cosmeticamarkt geweest en er waren ook al eerder topcoats die een glanzende nagellak konden omtoveren tot een matte variant. Maar deze van Rimmel London zijn toch anders. Ten eerste omdat je de keuze hebt uit maar liefst vijf bijzondere, spannende kleuren en ten tweede omdat je geen topcoat nodig hebt om de nagellak er mat uit te laten zien. Breng de nagellak aan en laat deze drogen. Je zal zien dat deze prachtig mat opdroogt. Je nagels lijken wel van fluweel! Geen wonder dat deze lijn Velvet Matte heet. Draag ze zo of gebruik ze als de basis voor je funicure. Plaats bijvoorbeeld een glinsterend nagelsteentje in het matte fluweel of combineer met een glanzende nagellak voor een speels en bijzonder effect. Het matte effect is misschien even wennen, maar je zal er al snel verliefd op worden!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.