woensdag 17 december 2014

Glitter & Glamour 2014: sprankelende feestdagenlooks

It’s the most wonderful time of the year! ♪ en dat kan maar een ding betekenen: gezellig kaarslicht op de tafel, lichtjes in de kerstboom en een sprankelende look die al deze zachte lichtjes laat weerkaatsen. Van oogschaduw tot je nagels en zelfs je huid: jij bent het schitterend middelpunt op ieder feestje tussen Kerst en Oud & Nieuw en ver daarna. Want glitters mogen – vind ik hoor – altijd. Evenals smokey eyes. Net als voorgaande jaren mag ik weer een aantal feestelijke looks met jullie delen. Alles zit hier inmiddels onder de glitters (zelfs mijn fototoestel), maar dat zal de pret niet drukken. Meer foto’s en looks vind je op Facebook. Like meteen mijn pagina, want dan kun je meedoen met een schitterende – en vooral glitterende – weggeefactie van Writing Berries en Rimmel.


Frosted Cranberry van The Body Shop
The Body Shop brengt deze winter een bijzondere Kerstspecial. Natuurlijke geuren van appel, vanille en (heel kerstig) cranberry zijn vermengd met heerlijke producten die je huid verzorgen. Ik ben zelf helemaal weg van de bodybutter, lipbalm en natuurlijk de shimmer lotion uit de cranberry-lijn. Het ruikt heerlijk en de shimmer geeft je huid een prachtige, langhoudende glans dankzij de kleine mica glansdeeltjes die heel subtiel het kaarslicht zullen reflecteren. Om je cadeautje (voor jezelf) helemaal compleet te maken kies je natuurlijk voor een limited edition spons, zoals dit schattige ijsbeertje.


Sparkling skin: links The Body Shop shimmer lotion en rechts Catrice scented powder

Scented glitter powder van Catrice
Ook heerlijk is de scented powder van Catrice. Het ouderwetse flesje met pompje geeft meteen een heel groot gevoel van luxe. Een paar keer sprayen geeft je huid een prachtige glans en een subtiele geur. De poeder bevat mica dat heel mooi en fijn de kerstverlichting zal weerspiegelen. Enig nadeel is dat de poeder ver kan verstuiven. Zorg dat het niet in je ogen komt. De scented powder is een limited editie van deze cosmeticalijn. Op is helaas op. Exclusief verkrijgbaar bij Kruidvat.

Sparkle Collection van John van G
Sparkle your life with John van G! zegt het Hollandse cosmetica merk John van G. Bekend van de handige magneetblokjes en make-updoosjes, waardoor je eindeloos je eigen kleurpaletten kunt samenstellen. Voor de kerst mag er best een glittertje meer in je make-up zitten – gelukkig zijn ze het bij John van G helemaal met me eens – en daarom introduceren zij speciaal voor de feestdagen de Sparkle Collection, bestaande uit twee nagellak topcoats 710 silver en 718 brons/gold, een soft touch eyeliner 80 black/glitter, metallic eye liner 23 silver, metallic eye liner 25 gold, liquid glitter eyeliner silver en vier oogschaduwen 311 black/glitter, 316 silver/glitter, 380 gold/glitter en 383 pink/glitter. De oogschaduwblokjes kun je ook samen combineren voor een spectaculaire smokey eye (maar dat bespreek ik verderop). De topcoats zijn prachtig en bestaan uit glinsterende strookjes. De zilveren topcoat heeft een holografisch effect. Het brons/gouden lakje is subtiel en sophisticated, ideaal voor een Kerstfeestje op kantoor. De oogschaduw en eyeliners brengen ontzettend fijn en makkelijk aan. En met de John van G Eyeshadow base blijft de look nog beter zitten.
Bestel je eigen Sparkle look via JohnvanGshop.nl.


Swatches van de eyeliners & oogschaduw en een closeup van de zilveren nagellak

Rimmel London’s Glitter Bomb
Alsof er een bom met glitters is ontploft en op je nagels is blijven plakken, zo zou je Rimmel London’s Glitter Bomb topcoat eigenlijk best kunnen omschrijven. Ik schreef er al eerder over in Schitterende glitters en ze mogen natuurlijk niet ontbreken hier in het Glitter & Glamour blog. Vooral 020 Midnight Mistletoe is een echte kerstklassieker bestaande uit groene en rode glitters. En het met sterretjes bezaaide Bling Thing is echt een mooie glitter voor Oudjaarsavond. Welke vind jij eigenlijk het mooist? Ga naar Facebook en doe mee met de winactie. Daar lees je ook wat je moet doen om kans te maken op een van deze vijf lakjes!

Contrast met topcoats
Wanneer je een glitter topcoat gaat gebruiken, dan is het mooi om deze te laten knallen. Het zijn immers de glitters waarmee je een statement wilt maken. Je kunt natuurlijk kiezen voor een nagellak die past bij de glitters, voor een stijlvol effect. Denk hierbij aan roze voor roze glitters en een zilveren nagellak bij zilveren glitters. Maar als je het echt wilt laten knallen, schroom dan niet om een mooi contrast tussen nagellak en topcoat te creëren. Kies bijvoorbeeld eens voor zwart met zilver of bleekgoud, rood met roze glitters en geef groene glitters een witte ondergrond. Speel en experimenteer met je favoriete kleuren en ontdek zo zelf diverse bijzondere variaties. Uiteraard heb ik hier een paar suggesties.
Tip: gebruik een peel off basecoat om de nagellak en de glitters makkelijk te verwijderen.
Tip: duw de glitters een beetje op hun plek om zo een ultra glitterend effect te krijgen.


Links Glitter Bomb topcoats, rechts twee keer de lakjes van John van G en 1x een mooi groen van essence

essence Come to Town
Je zag het al bij de topcoats, maar het hippe meidenmerk essence (exclusief verkrijgbaar bij Kruidvat) heeft een heuse limited edition feestdagenlook genaamd Come to Town. De groene topcoat heet The Most Wonderful Tree en het lijkt ook wel een beetje of je een kerstboom op je nagels aanbrengt. Lange fibertjes doen aan takken denken, terwijl er kleine glittertjes in verwerkt zijn alsof er lampjes in zitten. Dezelfde kleur groen kom je ook tegen in een oogpotlood, evenals een mooi warm paars Naughty or Nice en een glanzend goud Make A Wish. De lijn bevat ook twee oogschaduw quattros waarmee je prachtige smokey effecten kunt creëren. De ene Make A Wish bevat twee kleuren groen, zilver en goud, de ander Naughty or Nice twee kleuren roze/paars, goud en zilver. Makkelijk aan te brengen en blijft lang zitten.

Sexy smokey eyes
Het maken van smokey eyes is minder lastig dan het op het eerste gezicht lijkt. Er zijn verschillende methodes, maar de meest eenvoudige gebruik ik zelf bijna dagelijks. Hoewel de klassieke smoke gecreëerd wordt met zwart, wit en zilver, mag je natuurlijk ook voor een moderne variant gaan in goud, blauw of roze – deze mag je zelfs iedere dag dragen. Met de oogschaduwen uit de Sparkle Collection van John van G en de quattro’s van essence kun je heel makkelijk een smokey eye creëren. Heb je deze kleuren niet in huis, kies dan drie oogschaduwtinten die perfect bij elkaar passen. Je hebt een lichte tint, donkere tint en een highlighter nodig.
Stap 1: breng een basecoat of een eyeshadow primer aan om je look extra langhoudend te maken, laat drogen en ga aan de slag.
Stap 2: breng de lichte kleur (niet de highlighter) aan op het bewegende deel van je ooglid.
Stap 3: breng de highlighter (bijvoorbeeld een zilver, goud of roze) aan op de rest van het ooglid, tot onder je wenkbrauw bot.
Stap 4: bring in the smoke! Neem een oogschaduwkwastje waarmee je kunt blenden en bring hiermee de donkere kleur aan in de arcadeboog. Dit is – oneerbiedig gezicht – het rimpeltje tussen het bewegende ooglid en de rest van je oog. Blend de highlighter en de lichte kleur een beetje samen met donkere tint, maar zorg wel dat de drie kleuren zichtbaar blijven.
Stap 5: breng een eyeliner aan. Je kunt hiervoor een zwarte gebruiken, maar ook een kleur kiezen. Advies: kies dan een eyeliner in de donkerste kleur van je oogschaduw.
Stap 6: maak het af met je favoriete mascara en tadaaa: sexy smokey eyes!


Smokey eyes met de Sparkle Collection, en met Naughty or Nice Come To Town quattro

Crystal Couture van NYC
Geen zin om met twee kleuren nagellak te werken, maar wil je een volle schitterende kleur vol glitters? NYC’s Crystal Couture nagellak past je als een haute couture jurk. Perfecte volle kleuren, boordevol glitters. Kijk daar kun je mee aankomen op een feestje. Kies voor echte Kerstkleuren zoals rood (Ruby Queen) of goud (Fashion Queen). Meer over deze geweldige kleuren schreef ik al eerder in het artikel NYC nageltrends. Hier vind je ook meer over de peel off basecoat. Een must have met al die glitters!

Kiss Gel Fantasy
Heb je geen zin om te lakken en wil je mooie glitterende nagels in een handomdraai? Dan heeft Kiss de Gel Fantasy nagels voor jou. Dankzij de verschillende lengtes – ook extra kort – kun je heel snel de mooiste nagelcreaties maken, in je eigen thuisstudio. De Kiss Gel Fantasy nagels kun je op twee manieren aanbrengen, namelijk met de bijgeleverde gellijm of met de kleefstukjes. Met de lijm blijven de nagels extra lang zitten (wel weken in aceton om ze te verwijderen) en met de gelstukjes kun je de nagels makkelijker verwijderen. Dus als je slechts een avondje extra mooie nagels wil, dan zijn de kleefstukjes aan te raden. In beide gevallen is het aanbrengen echt heel gemakkelijk. Pas wel van te voren eerst de nagels, de ene kan namelijk net iets beter passen op je nagel dan de ander. Maak dan je nagels goed vetvrij en breng een beetje lijm aan op de nagel en op de kunstnagel. Breng vervolgens de nagel aan en laat goed drogen. De kleefstukjes kun je voor het beste resultaat ook nog op maat knippen. Makkelijk, met een super glamorous resultaat!



de tattoo’s van La Dot Cosmetics
Maak je feestlook eens helemaal af met een bijzondere bodyart. La Dot Cosmetics heeft alles om je feestoutfit nog feestelijker te maken met een tijdelijke tattoo. Vorig jaar in de Glitter & Glamour van 2013 schreef ik al een uitgebreide tutorial van hoe je de stempels kunt gebruiken. Maak dit jaar eens een cadeautje van jezelf met hartjes, sterretjes en een lief strikje. Deze kun je bijvoorbeeld bij een strapless jurkje op je schouder en borstbeen plaatsen. Gebruik de leuke zelfklevende strass steentjes voor een extra glinsterend effect. Met de huidlijm en glitters maak je de look nog spectaculairder. Voor deze tattoos geldt vooral: have fun en als je het niet mooi vindt, dan heb je het met een beetje make-up remover zo verwijderd. Overigens heb je voor het creëren van deze tattoos nog wel een stempelkussen en make-up nodig. Deze staan echter niet op de foto afgebeeld.



Dat zijn de looks voor Glitter & Glamour 2014! Deze en meer foto’s van de producten in volle glorie vind je uiteraard in het album Glitter & Glamour 2014 op Facebook.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met: The Body Shop, Catrice, essence, John van G, Alles voor je uiterlijk, Mrs. Tattoo, NYC en Rimmel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.