dinsdag 2 december 2014

Nieuwtjes uit de Dierentuinen & meer

Er zijn weer heel wat leuke nieuwtjes mijn kant op gekomen over de Nederlandse dierentuinen. Allereerst het nieuws dat er drie kleine ijsbeertjes zijn geboren in Ouwehand’s Dierenpark te Rhenen op 22 november. Helaas heeft een van de drieling het niet gered en is onlangs overleden. De andere twee ijsbeertjes doen het overigens erg goed, zoals op de webcam te zien is. Hoewel het heel sneu is dat een van ijsbeertjes is overleden, is de kans op een overlijden in de eerste week na de bevalling wel heel groot, aldus het park. Laten we hopen dat het met de andere twee goed zal blijven gaan! (foto: screenshot video van Ouwehand’s Dierenpark)


Unieke samenwerking Ouderenfonds en DierenPark Amersfoort
Uniek in Nederland: het 65pluskind-abonnement voor de dierentuin. Het Nationaal Ouderenfonds en DierenPark Amersfoort hebben de handen ineengeslagen en introduceren dit unieke abonnement om ouderen meer uit hun isolement te halen. Met het abonnement kan een 65-plusser onbeperkt één kind tot twaalf jaar trakteren op een dagje dierentuin. Het leuke van dit abonnement is dat het niet uitmaakt welk kind er op het abonnement meegaat met opa of oma. Dus naast een kleinkind, mag ook een oppaskind of welk kind dan ook lekker mee naar de dierentuin. Het 65pluskind-abonnement kost € 69,- en is vanaf vandaag te koop bij de Gastenservice van DierenPark Amersfoort. Met de aanschaf van dit abonnement wordt ook het Nationaal Ouderenfonds gesteund. Dus win-win voor iedereen. Dat wordt genieten! (foto: DierenPark Amersfoort)

Verrassingsleeuwtje in Landgoed Hoenderdaell
Het was een hele verrassing voor de medewerkers van Stichting Leeuw toen zij op 13 november een welpje bij mama Jessy aantroffen. Natuurlijk is het welpje meer dan welkom, maar toen de leeuwengroep waar Jessy deel van uitmaakt, vanuit het Duitse circus naar Stichting Leeuw verhuisden werd er duidelijk gezegd dat de mannetjesleeuw steriel zou zijn. Ook kregen de leeuwinnen anticonceptie. Het welpje – een vrouwtje – doet het goed en ook mama Jessy heeft zich ontpopt als een geweldige moeder. Stichting Leeuw vind je op Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna. (foto: Henk Gerber)

Opvanggebied Ecomare verkleind
Een tijdje terug kondigde Ecomare wegens capaciteitsproblemen een opvangstop aan en nu hebben ze hun opvanggebied helaas moeten verkleinen. Gelukkig heeft Zeehondencrèche in Pieterburen aangegeven de dieren op te vangen die op de Noord-Hollandse vastelandskust aanspoelen. Zo kunnen toch alle zeehonden die aanspoelen worden opgevangen.

Poserende zeeleeuw wint Frans Lanting Award
Ieder jaar daagt Wereld Natuur Fonds samen met National Geographic fotografen uit om binnen een bepaald thema prachtige natuurfoto’s te maken. Dit jaar was het thema ‘Waar het land de zee ontmoet’. Ruim 5.000 foto’s werden ingezonden, maar de poserende zeeleeuw van Joost van Uffelen uit Leiden heeft de vakjuryprijs gewonnen. De publieksprijs (met ruim 15.000 stemmen) ging naar Benjamin van der Spek uit Terneuzen. (foto: Joost van Uffelen)

Nieuwe bewoners in Snavelrijk
Tot slot nog een nieuwtje uit DierenPark Amersfoort. In de doorloopvolière Snavelrijk zijn pas vier Nimmerzatten komen wonen. Ze zijn nu nog ‘klein’ en bevatten een bruin verendek, maar als ze straks groter worden zullen ze witte veren hebben en een bloedrood masker krijgen. De spanwijdte van de vleugels ligt tussen de 1 meter 50 en 1 meter 65 dus de vogels zullen makkelijk te herkennen zijn als je een bezoek brengt aan Snavelrijk. (foto: DierenPark Amersfoort)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.