donderdag 29 september 2016

Reisblog: op vakantie in Bretagne

Afgelopen zomer, de laatste twee weken van juli om precies te zijn, was ik op vakantie in het Franse Bretagne. We zaten op een gezellig, bruisend vakantiepark vlakbij Guilvinec genaamd Yelloh Village La Plage. Voor jong en oud was hier echt iedere dag iets te beleven. Sportliefhebbers konden kanovaren, Zumba lessen volgen of meedoen met Aquasport of zeewandelingen. Iedere dag klonk er wel muziek, zowel live als uit de speakers rondom het evenementenplein en het zwembad. En er werden schuimfeestjes gehouden, voor zowel de kinderen (overdag) als voor iedereen in de avond. Het park was zeer netjes verzorgd, veel privacy en toch open. Goede accommodaties en het park lag direct aan zee! Fantastisch gewoon. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Vakantie aan zee en zwembad
Het was dus echt een vakantie aan zee. En het meest fijne daarvan was dat de honden heerlijk los over het strand mochten rennen. De hele dag! Tegenover de strandopgang die wij gebruikten lag een badhuis met hondenbadje waar we de hondjes lekker konden afspoelen na hun capriolen aan zee. Hoewel het strand en de zee vlakbij lag, kon je op de camping ook een duik nemen in het zwembad. Dat vond ik zeer luxueus, want dat zie je niet altijd. Er was een ondiep buitenbad met peuterbadje om in te spelen en een overdekt binnenbad met een aflopende vloer voor banenzwemmers, spelletjes en aquasporten. Dit binnenbad kon overigens door het wegschuiven van het bewegende dak ook tot buitenbad worden omgetoverd.



Pittoreske omgeving
Vlakbij het vakantiepark liggen gezellige, pittoreske Frans/Keltische dorpjes: Guilvinec, Pont L’Abbe, Penmarc’h en Plomeur – om er slechts een paar te noemen. Doordeweeks hebben we genoten van plaatselijke markten en het Plomeurse Fête de Crêpe waar je aan lange biertafels achter de kerk kon genieten van heerlijke zoete en hartige pannenkoeken, begeleid door doedelzakmuziek. In het mooie Pont L’Abbe is een kasteel dat nu dienst doet als museum omringd met prachtige tuinen en een veel te leuke koekjeswinkel. Je moet weten dat koekjes en karamels bereid met zoute boter echt tot de specialiteit behoren van de streek. Die moet je gewoon geproefd hebben!



Dierentuin: Zoo de Pont-Scorff
Een vakantie is voor mij helemaal compleet wanneer ik het kan combineren met een dagje dierentuin. De dichtstbijzijnde zoo lag op zo’n anderhalf tot twee uur rijden, in de buurt van Lorient: Zoo de Pont-Scorff. Deze dierentuin staat geheel in het teken van hoe de mens zou moeten samenleven met de dieren. De zeer ruime verblijven en bijzondere diersoorten zorgen voor een prachtige toch door alle windstreken van het dierenrijk. De zoo is 12 hectare groot en huisvest zo’n 120 verschillende diersoorten, zoals witte leeuwen, Geoffroy’s katten, nevelpanter, diverse apensoorten, landschildpadden en een sneeuwpanter. In de maanden april tot en met september geniet je er van pinguïn-, robben- en vogelshows. De entree bedraagt dan voor kinderen van 4 tot en met 11 jaar € 12,50 en voor 12 jaar en ouder € 19,50. In februari, maart, oktober en soms een stukje van november ga je naar binnen voor respectievelijk € 10 en € 15. Er zijn dan geen shows. Parkeren is gratis. Ik vond het een erg mooi park, veel bijzondere dieren gezien en dat vind ik toch wel het allerleukste! Let wel: het is veel klimmen en dalen over de paden. Ben je slecht ter been, dan raad ik een rolstoel aan of een rollator en een beetje hulp om ook te kunnen genieten van dit mooie park.




Gezellig & gastvrij
Bretagne is een gezellige, gastvrije streek. Ideaal voor gezinnen, maar ook voor koppels of vrienden. Je hondje is een graag geziene gast (ook in de omliggende dorpjes, niet in alle winkels, maar wel in de horeca) en dat maakt een vakantie voor mij helemaal compleet.
Er is in de buurt veel te zien en te doen. Wil je eens wat anders zien van Frankrijk dan alleen het zonnige zuiden, dan raad ik Bretagne zeker aan.



1 opmerking:

  1. het ziet eruit als een heerlijke vakantie! Wat een mooi zwembad. En ja een dierentuin hoort daar zeker bij....

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.