zaterdag 15 oktober 2016

Lifestyle Lab najaar 2016: het wordt heerlijk!

Donderdag 13 oktober konden bloggers weer genieten van een nieuwe editie van het Lifestyle Lab. Ditmaal waren de standjes van verschillende merken opgezet op de derde etage van het Muziekgebouw aan het IJ. Een prachtige locatie met een spectaculair uitzicht over het IJ en Amsterdam. Terwijl de wind schuimkopjes op de golven van het IJ verzorgde en er vele mensen met koffers op de aangemeerde cruiseschepen stapten, mocht ik binnen proeven van al het moois voor het najaar en de winter – alleen de knisperende open haard moest je er even bij denken. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Nieuw voor in huis van Brabantia, Blokker & Quooker
De nieuwste kleuren vuilnisbakken van Brabantia vormden de eerste eyecatchers. De vrolijke pasteltinten helpen je om je huis een beetje een sixties of seventies sfeer te geven. Ook het nieuwste droogrek en andere huishoudelijke snufjes werden gepresenteerd. Deze zouden overigens perfect combineren met het nieuwe bed- en badkamerlinnen van Blokker waar kraakhelder wit, donkerblauw en grijstinten moeiteloos samengingen. Maar ook de kleuren bruin en maïsgeel komen weer helemaal terug. Tot slot werd de nieuwe kraan van Quooker gedemonstreerd: de Quooker Flex. Deze kokend water kraan heeft nu een nieuwe sluiting, waardoor het nog veiliger is geworden. Om te proeven hoe heet het water is, werd er ter plekke een lekker kopje koffie gezet.


Lekker & gezond met Just Nuts & Hiddit
Naast de heerlijke hapjes van Dudok die werden geserveerd, waren er ook lekkere gezonde snacks om te proeven. Bijvoorbeeld van het heerlijke merk Just Nuts. Hun lekkere repen van noten en zaden met een beetje honing (en verder helemaal niets) voor tussendoor zijn vast wel bekend. Lekker zoet en heerlijk voor na het sporten of als je last hebt van die 4 uur dip. Voor de mensen die van hartig en pittig houden zijn er nu vier nieuwe repen: Captain Curry, Cajun Hunter, Marrakesh Nomad en BBQ Bandit. Net als de andere repen bestaan deze alleen uit noten en zaden, maar dan met lekkere kruiden erbij. Op de verpakking staat aangegeven hoe spicey de reep is. De heerlijk uitgebalanceerde smaak geeft je echt even een kick. Ook maakte ik kennis met de sportrepen, sportvoeding en supplementen van Hiddit. Een nieuw merk dat speciaal voor en met hockeyster Ellen Hoog een mooie, eerlijke en hoogwaardige lijn aan supplementen, eiwitshakes en sportrepen heeft ontwikkeld. De repen kun je ook eten als verkwikkend tussendoortje. Ik proefde de reep met dadel en spinazie en echt… heerlijk!



Bijzondere drankjes van Rooster & Wolf, Berentzen & Xquisito
De winter staat voor de deur en de feestdagen komen er aan. Tijd voor lekkere verwendrankjes dus. Omdat het nog vroeg was, heb ik voornamelijk genipt, maar o wat was het allemaal lekker. Te beginnen bij Rooster & Wolf, een prachtig, zachte brandy met een ronde afdronk en een mooie geur. Gemaakt uit pure liefde voor brandy en familie. Het merknaam verwijst namelijk naar de opa (de Haan) en de vader (de Wolf) van de maker van de brandy. Prachtig toch. Een chefkok had de brandy verwerkt in heerlijke hapjes, zoals een zalm amuse en appeltaart. Bij de tafel van Berentzen werd ik getrakteerd op de geur en smaak van de winter: de Winter Apfelkorn. Deze Apfelkorn is verrijkt met kaneel en amandelen en geeft het drankje een heerlijke, warme smaak. En nog beter: je kan deze Apfelkorn ook warm drinken… Als we deze winter (maar ook op andere momenten van het jaar) lekker samenkomen om te tafelen en te dineren, neem dan na het eten nog een likeurtje. En niet zomaar een likeur, nee die van Xquisito. De Limoncello en Arancello worden gemaakt van onbespoten, biologisch geteelde bloedsinaasappelen en citroenen van Sicilië. De smaak is eerlijk en je proef echt de verfrissende citroen en de warmte van de bloedsinaasappel. Deze likeuren zijn verkrijgbaar bij de betere slijterij en in de horeca.



Hou je drankjes warm of koud met Kywie
Wijnkoelers zijn er in verschillende soorten en maten. Maar deze heb je nog nooit eerder gezien. Het hippe merk Kywie maakt namelijk wijnkoelers van schapenleer, gevoerd met schapenwol. Wol heeft namelijk een isolerende eigenschap. Het houdt warmte vast en kou buiten, maar ook andersom: het houdt ook kou vast. Het zijn daarom niet alleen wijnkoelers, maar ook warmhouders van bijvoorbeeld je rode wijn. En je kan er net zo makkelijk een blikje drinken of flesje water in mee nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.