vrijdag 20 januari 2017

Internationale Dag van de Pinguïn

Volgens de kalender van bijzondere dierendagen, is het vandaag – 20 januari – de Internationale Dag van de Pinguïn. Pinguïns leven vooral in het Zuidpoolgebied, maar ook in het zuiden van Afrika, op Nieuw-Zeeland en de Galapagoseilanden zijn pinguïns te vinden. Er zijn heel veel verschillende soorten, waarvan de Dwergpinguïn de kleinste en de Keizerspinguïn de grootste is. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries - Burgers’ Zoo)

Pinguïns worden vooral bedreigd in hun voortbestaan door roofdieren zoals orka’s en grote zeeleeuwen, maar ook door de mens. Olie in het water bijvoorbeeld, evenals plastic, vuilnis en overbevissing zorgen ervoor dat de groepen pinguïns kleiner worden. Deze niet-vliegende vogels die als torpedo’s door het water scheren, verdienen daarom een dag om hier eens even flink bij stil te staan. Kijk ook eens op de website van het Wereld Natuur Fonds en adopteer een pinguïnknuffel om zo de pinguïns in het wild te helpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.