dinsdag 10 oktober 2017

Vakantieblog Texel: Landal Beach Park Texel

Als ik op Texel verblijf, dan gaan we eigenlijk altijd naar Landal Beach Park Texel. Dit ligt in De Koog, pal naast de Kart- & bowlingbaan, vlakbij het strand en het gezellige, bruisende hart van De Koog. Het park bevat luxe woningen, is niet supergroot, maar wel weer heerlijk groen en lekker rustig. Er zijn geen slagbomen en na 10 uur ’s avonds is het er gewoon stil. Een aanrader voor iedereen die voor zijn rust naar Texel komt. Enne…de hond mag natuurlijk ook gewoon mee!
(foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries – 2015 & 2017)


Luxe vakantiewoningen
Wat ik fijn vind aan het vakantiepark is dat de huisjes van alle gemakken zijn voorzien. We hebben inmiddels in drie verschillende huizen gelogeerd en ieder huis heeft zijn eigen charmes. De een heeft een infrarooddouche, de ander een bubbelbad en de volgende heeft op iedere slaapkamer een televisie of een tweede badkamer op de bovenverdieping. Bijna alle huizen zijn uitgerust met sauna en zonnebank. De keuken heeft een combi-oven en vaatwasmachine en er staan in een speciale ruimte waar je ook de fietsen kwijt kan, vaak een wasmachine en een droger voor je klaar. Dat is best luxe. Verder heeft ieder huis een terras met uiteraard tuinmeubelen. En ook leuk: bijna alle huizen zijn voorzien van zonnepanelen!


Groen vakantiepark
Het vakantiepark is heel groen. Alle huizen hebben een tuin – de een groter dan de ander – en liggen tussen bomen en struiken. Dat geeft veel privacy en een echt vakantiegevoel. Je kan er mooi wandelen, want net buiten het park loop je zo naar de weilanden met schapen of naar het bos en de duinen. Landal Beach Park Texel ligt langs het water – er zijn huisjes uitgerust met steigers en bootjes – waar je ook heerlijk kan wandelen. Lekker met de hond die er los mag rennen. Op het park zelf moet je je hondje aanlijnen en natuurlijk zijn poepje opruimen. Hiervoor staan er speciale vuilnisbakjes langs de wandelroutes.


Faciliteiten
Landal Beach Park Texel heeft verder als faciliteiten een broodjes service met de lokale bakker die het brood ’s morgens aan huis brengt. Je kan een vakantie abonnement nemen op de krant en er zijn wat boodschapjes te krijgen bij de receptie. Verder is er nog een grote speelweide en een speeltuin voor de kinderen op het park te vinden. Afval kun je gescheiden aanbieden bij de ingang van het park. En dat is het eigenlijk. Er is geen zwembad of kinderclub, maar daar is dit Landal park ook niet echt voor bedoeld. De zee ligt immers vlakbij en als je toch wil zwemmen in een zwembad kan je verderop terecht. Een kaartje voor het zwembad is dan weer wel bij de receptie verkrijgbaar. Ik vind het niet erg dat het park zo een rustige, gemoedelijke sfeer heeft. Alles wat je nodig hebt, ligt vlakbij. Bovendien kom ik altijd heerlijk tot rust in dit park.

3 opmerkingen:

  1. Landal Texel is een van de vakantieparken van Landal GreenParks waar we nog niet geweest zijn. Nu wat ervaringen lezen van mensen die er geweest zijn.

    Bedankt om je ervaringen te delen. :-)

    Groetjes
    Sofie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Sofie,

      Wij gaan er ieder jaar naartoe en ik vind het er heerlijk! Er zijn weinig faciliteiten (zo is er bijvoorbeeld geen restaurant of zwembad) maar je vindt alles wat je nodig hebt in De Koog om de hoek en het strand is vlakbij. Mocht je er een keer heen gaan, dan wens ik je vast een fijne vakantie toe.
      Groetjes, Berry
      Writing Berries

      Verwijderen
  2. Hopelijk kunnen we dit jaar eens naar Landal Texel.
    We hebben nood aan een rustvakantie :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.