maandag 18 februari 2013

Op vakantie naar de sneeuw



Wist je dat wintersporten eigenlijk zijn ontstaan als vorm van transport? Zowel schaatsen als langlaufen en skiën zijn ontstaan om op winterse dagen met bevroren sloten en meren of met sneeuw bedekte wegen toch van A naar B te kunnen komen. Vooral schaatsen en langlaufen zijn zo gestart. Later ging men tegen elkaar strijden om te zien wie het snelste was en zo ontstond langzaam de competitieve kant van de wintersport. Eind 19e eeuw kwam wintersport op als toerisme om rijke buitenlanders te vermaken. Vooral in de Alpen was dit het geval. Nu gaan we massaal met zijn allen op wintersport vakantie.



Op naar de sneeuw
Hoewel we in Nederland sneeuw vaak vervloeken als het uit de hemel komt vallen, zoekt een groot deel van de Nederlanders de sneeuw toch expres op voor een wintersportvakantie vol ski- en snowboardplezier. Naast Oostenrijk zijn Italië, Frankrijk en Duitsland heel populair als wintersportgebieden, maar daarnaast worden Zweden en Noorwegen ook veel bezocht.

Pas op blessures
Ga je naar op wintersport zorg dan dat je goed voorbereid bent. Ga bijvoorbeeld eerst een paar keer skiën in Skiworld bijvoorbeeld om weer even het gevoel te krijgen. Of zorg dat je in vorm bent, dat voorkomt namelijk blessures op de piste. Zorg ook voordat je de eerste keer de piste op gaat dat je spieren goed zijn opgewarmd.

Goede kleding
Zorg er ook voor dat je goede skikleding draagt waar je wel in kunt zweten maar het niet koud in krijgt. Kies bijvoorbeeld voor een thermolegging of thermo-ondergoed voor onder je skikleding om het warm te houden. Het voordeel hiervan is dat je huid wel blijft ademen. Draag ook goede sokken in je boots die ervoor zorgen dat je voeten warm blijven. Zorg dat je skikleding comfortabel zit en dat je er makkelijk in kunt bewegen.

Huisdieren in de sneeuw
Gaat je hond ook mee op wintersport let dan ook op de hondenpootjes in de sneeuw. Let goed op je hond, want onderkoeling zit bij een hond in een klein hoekje. Spoel strooizout tijdig van de voetjes af en zorg dat je hond het niet te koud krijgt.

Fijne wintersport.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.